0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 49
Do hodiny Snadné 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4050 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 285 g
Tuky 280 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné cukroví, které vás překvapí přípravou i chutí.

Suroviny

mléko 1 PL
vlažné
droždí čerstvé 40 g
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na poprášení válu
máslo 250 g
změklé
vlašské ořechy 100 g
mleté, lze nahradit lískovými ořechy, mletými
moučkový cukr
na obalování

Postup

1

Smíchejte mléko, droždí, cukr a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Pak k němu přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto.

2

Na válu vytvarujte kouli, položte ji do hlubší mísy a zalijte studenou vodou, aby byla zcela potopená. Nechte kynout 2 hodiny či přes noc v lednici.

3

Vykynuté těsto vytáhněte z vody a na pomoučněném válu rozválejte na 5 milimetrů tenký plát.

4

Vykrajujte tvary a na vymazaném plechu pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (než cukroví vytáhnete ven, rozlomte jeden kousek a zkontrolujte, zda je důkladně propečený).

5

Horké podvodnice obalujte v moučkovém cukru.

Související články

Dokonalé vánoční cukroví
  • Tipy a triky

Dokonalé vánoční cukroví

Proč vaše vanilkové rohlíčky nejsou nikdy tak křehké jako ty od babičky? Nejspíš proto, že je pekla už tolikrát, že si postupně osvojila všechny triky, jak na ně. Nejen babička, ale i my víme, co všechno rozhoduje o tom, jaké cukroví letos...
Jak skladovat cukroví
  • Tipy a triky

Jak skladovat cukroví

Nevíte, kam uložit upečené cukroví, aby bylo na Štědrý den v té nejlepší kondici? Nechte si poradit od Kateřiny Fornůskové, šéfcukrářky hotelu Imperial.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, Pavlo, podvodnice pečeme týden až dva před Vánoci :-)! Vždy jsou lahodné a nikdy se nezkazily. Tak držíme palce, ať se podaří!

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit