Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podvodnice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 62
Více než dvě hodiny Snadné 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4050 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 285 g
Tuky 280 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podvodnice jsou snadné vánoční cukroví, které vás překvapí svou chutí, ale také nezvyklou přípravou, kdy se nechá těsto kynout alespoň dvě hodiny ve studené vodě. Recept obsahuje běžné suroviny na jakékoliv jiné kynuté těsto, takže si podvodnice můžete připravit kdykoliv, nejen jako vánoční cukroví, ale třeba místo sušenek k odpolední kávě.

Suroviny

vlažné
droždí čerstvé 40 g
+ na poprášení válu
máslo 250 g
změklé
mleté, lze nahradit lískovými ořechy, mletými
na obalování

Postup

1

Smíchejte mléko, droždí, cukr a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Pak k němu přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto.

2

Na válu vytvarujte kouli, položte ji do hlubší mísy a zalijte studenou vodou, aby byla zcela potopená. Nechte kynout 2 hodiny či přes noc v lednici.

3

Vykynuté těsto vytáhněte z vody a na pomoučněném válu rozválejte na 5 milimetrů tenký plát.

4

Vykrajujte tvary a na vymazaném plechu pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (než cukroví vytáhnete ven, rozlomte jeden kousek a zkontrolujte, zda je důkladně propečený).

5

Horké podvodnice obalujte v moučkovém cukru.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

01.12.2017 21:01

Dobrý den, jak dlouho před konzumací je třeba upéct aby se rozleželo ale nezkazilo.Pavla

04.12.2017 10:35

Dobrý den, Pavlo, podvodnice pečeme týden až dva před Vánoci :-)! Vždy jsou lahodné a nikdy se nezkazily. Tak držíme palce, ať se podaří!

08.12.2014 17:12

Skvělá, osvědčená, pečeme již 6 Vánoce.

Apetit magazín