Snadné cukroví, které vás překvapí přípravou i chutí.
Suroviny
mléko
1
PL
vlažné
droždí čerstvé
40
g
krupicový cukr
1
ČL
mouka pšeničná hladká
400
g
+ na poprášení válu
máslo
250
g
změklé
vlašské ořechy
100
g
mleté, lze nahradit lískovými ořechy, mletými
moučkový cukr
na obalování
Postup
1
Smíchejte mléko, droždí, cukr a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Pak k němu přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto.
2
Na válu vytvarujte kouli, položte ji do hlubší mísy a zalijte studenou vodou, aby byla zcela potopená. Nechte kynout 2 hodiny či přes noc v lednici.
3
Vykynuté těsto vytáhněte z vody a na pomoučněném válu rozválejte na 5 milimetrů tenký plát.
4
Vykrajujte tvary a na vymazaném plechu pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (než cukroví vytáhnete ven, rozlomte jeden kousek a zkontrolujte, zda je důkladně propečený).
5
Horké podvodnice obalujte v moučkovém cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční cukroví(9 receptů)
Komentáře
Lada Slavíčková
08.12.2014 17:12
Skvělá, osvědčená, pečeme již
Skvělá, osvědčená, pečeme již 6 Vánoce.
Pavla D.
01.12.2017 21:01
Dobrý den, jak dlouho před
Dobrý den, jak dlouho před konzumací je třeba upéct aby se rozleželo ale nezkazilo.Pavla
Martina Kojzarová
04.12.2017 10:35
Dobrý den, Pavlo, kolegyně
Dobrý den, Pavlo, podvodnice pečeme týden až dva před Vánoci :-)! Vždy jsou lahodné a nikdy se nezkazily. Tak držíme palce, ať se podaří!