0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 54
Do hodiny Snadné 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4050 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 285 g
Tuky 280 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné cukroví, které vás překvapí přípravou i chutí.

Suroviny

mléko 1 PL
vlažné
droždí čerstvé 40 g
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na poprášení válu
máslo 250 g
změklé
vlašské ořechy 100 g
mleté, lze nahradit lískovými ořechy, mletými
moučkový cukr
na obalování

Postup

1

Smíchejte mléko, droždí, cukr a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Pak k němu přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto.

2

Na válu vytvarujte kouli, položte ji do hlubší mísy a zalijte studenou vodou, aby byla zcela potopená. Nechte kynout 2 hodiny či přes noc v lednici.

3

Vykynuté těsto vytáhněte z vody a na pomoučněném válu rozválejte na 5 milimetrů tenký plát.

4

Vykrajujte tvary a na vymazaném plechu pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (než cukroví vytáhnete ven, rozlomte jeden kousek a zkontrolujte, zda je důkladně propečený).

5

Horké podvodnice obalujte v moučkovém cukru.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Lada Slavíčková

Skvělá, osvědčená, pečeme již 6 Vánoce.

Pavla D.

Dobrý den, jak dlouho před konzumací je třeba upéct aby se rozleželo ale nezkazilo.Pavla

Martina Kojzarová

Dobrý den, Pavlo, podvodnice pečeme týden až dva před Vánoci :-)! Vždy jsou lahodné a nikdy se nezkazily. Tak držíme palce, ať se podaří!

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč