Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opilé rozinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4730 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 428 g
Tuky 233 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé nepečené cukroví, kterým zachráníte Vánoce i nečekanou návštěvu. Opilé rozinky jsou recept, který musíte mít během svátků po ruce. 

Související recepty

Suroviny

rozinky 200 g
rum 300 ml
tuzemský
tmavá čokoláda 100 g
nastrouhaná
lískové oříšky 200 g
mleté, lze nahradit vlašskými ořechy, mletými
Na obalování
tmavá čokoláda 100 g
nastrouhaná

Postup

1

Rozinky namočte přes noc do rumu, potom je slijte a smíchejte s ostatními přísadami.

2

Z hmoty vytvořte kuličky či šištičky a obalte je ve strouhané čokoládě. Uchovejte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Mléčná čokoláda se na tento recept nehodí, zato ho ale vylepší kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaové hmoty (60 % a více). Barevného kontrastu dosáhnete, když na obalení části kuliček použijete mleté ořechy nebo strouhaný kokos.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

08.01.2010 19:18
Popravdě nechápu, jak se tímto cukrovím dá "zachránit" pohoštění pro NEČEKANOU návštěvu, když je potřeba rozinky nechat namočené docela dlouhou dobu (nejlépe přes noc) a to už ani nemluvím o času nezbytném k uhňácání kuliček. :o))) Hawk.
08.01.2010 09:50
hmota vobec nedrzala pokope a bola prilis alkoholova...

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...