Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

Výrazný sýr obohatí chuť i vůni jídla. Omeleta poslouží jako lehká večeře, ale můžete ji také úhledně nakrájet a při pokojové teplotě podávat na zakousnutí k drinkům. Hodí se i na piknik. V teplém dni chutná výborně studená, třeba se salátem.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Středomořská

Ingredience

    • 600 g nových brambor
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibuli, nakrájenou najemno
    • 8 velkých, nejlépe podestýlkových vajec
    • 2 lžíce drobně nasekané pažitky
    • 100 g nastrouhaného výrazného sýra (parmazánu, oštěpku nebo
    • uzené parenici) nebo rozdrobené brynzy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Neloupané, ale pečlivě omyté brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a vařte patnáct až dvacet minut, až jsou při vpichu špičkou nože měkké. Slijte je, nechte trochu vychladnout a pokrájejte.

2. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej, vsypte cibulku a asi pět minut ji smažte dozlatova.

3. Mezitím v misce prošlehejte vejce s pažitkou, solí a pepřem. Vsypte sýr a znovu prošlehejte. V troubě si nechte rozehřát gril. K cibulce vsypte kousky brambor a přelijte je rozšlehanými vejci. Na mírném ohni propékejte asi deset minut, až okraje omelety začnou zlátnout.

4. Vložte pánev pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, až se povrch zpevní a zezlátne. Nejlepší přílohou je zelený salát a rajčata.
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.24

Přidat komentář