Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr v bylinkové strouhance

Kdo říkal, že si nemůžete vánočního kapra obalit v bylinkové strouhance?

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Smažení 0:25
Ryby a mořské plody Česká

Ingredience

    • 1 kapr, o váze maximálně 3 kila
    • sůl
    • 2 vejce, prošlehaná vidličkou
    • 150 g hladké mouky
    • 200 g bylinkové strouhanky – připravíte ji z čerstvého toustového chleba a pořádné hrsti čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petrželky, tymiánu či kopru)
    • rostlinný olej a přepuštěné máslo smíchané v poměru 1 : 1 na smažení

Příprava jídla

1 Z kapra odřízněte hlavu, ocas a vyjměte páteř – získáte tak dva filety. Po celé jejich délce udělejte do masa zářezy, jeden vedle druhého, jen dávejte pozor, abyste neprořízli kůži. Takto narušíte všechny drobné kostičky a při jídle se tak nemusíte bát, že vám zaskočí.

2 Rybu klasicky naporcujte, osolte a obalte v trojobalu – nejdřív v hladké mouce, pak v lehce našlehaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte na rostlinném oleji smíchaném s přepuštěným máslem dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Kapr s vejmrdou

Lehký bramborový salát

Candát v mořské krustě s ratatouille

Smažený kapr s omáčkou tří chutí

REKLAMA

Přidat komentář