Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí stehna na cibuli

Spojení krůtího masa, cibule, rajčat a voňavého koření vás okouzlí. Skvělý nedělní oběd!

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 1–2 krůtí stehna, hodí se horní i spodní, celkem cca 1750 g, v celku
    • 15 šalotek nebo malých žlutých cibulí (celkem cca 750 g), oloupaných, ale v celku
    • 2 stroužky česneku, oloupané, ale v celku
    • 300 ml horké vody, drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 400g konzerva rajčat, nejlépe loupaných sekaných
    • 4 snítky tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Olej zahřejte na vysokém plameni v kastrolu vhodném do trouby či v pekáči. Vložte stehna (horní můžete svázat kuchyňským provázkem) a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to tři až čtyři minuty z každé strany. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Plamen trochu stáhněte, na olej vhoďte cibuli a opékejte ji asi deset minut, aby začala karamelizovat. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte, pak do nádoby vlijte vodu i rajčata a vhoďte bobkové listy. Vložte maso, osolte, opepřete a pokryjte tymiánem. Přiklopte poklicí a vložte do trouby.

2 Duste třicet až pětačtyřicet minut při 220 /200 °C, pak zmírněte teplotu na 180/160 °C a pečte ještě hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa. Zhruba dvacet až třicet minut před plánovaným koncem pečení nádobu odklopte a maso přelijte vypečenou šťávou. Podávejte s krutony, čerstvým pečivem, rýží či bramborovou kaší. Druhý den je ještě lepší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí stehna na hořčici

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Těstoviny s cibulí a houbami

Cibulová polévka a dvojité toustíky

Navinulá cibule s vepřovým

Cibulové kroužky s chilli a se solí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvelý, jednoduchý recept z pár surovín!
Obrazek uzivatele
Suhlasím. V časovej núdzi som namiesto rajčín použila domáci kečup. Bolo to vynikajúce, doporučujem vyskúšať.
Obrazek uzivatele
Tak jsem to zkusila - sice z kuřecími stehny, ale také to bylo výborné. Jednoduché a bezva bylo, že mezitím než se to udusilo v troubě jsem udělala spoustu další práce.. :o) Stehna byla hned pryč, příště to asi zkusím z čtvrtkami kuřete nebo krůty :o)

Přidat komentář