Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

4.4/5 Počet hodnocení: 38
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4402 kcal
Bílkoviny 533 g
Sacharidy 223 g
Tuky 157 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou. 

Suroviny

jablečný ocet 100 ml
2 PL
ocet balsamico
třtinový cukr 90 g
olivový olej 1 PL
sůl a pepř
vcelku
rozmarýn 6 snítek
vývar kuřecí 400 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny - podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC

Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

06.02.2017 22:34

Děkuji za recept, tahle mňamka nás opravdu nadchla. Rozhodně se k této dobrotě jednoduché na přípravu budu často vracet, recenzí budiž chvála mojí babičky :-)

Apetit magazín