Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (33)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4402 kcal
Bílkoviny 533 g
Cukr 223 g
Tuky 157 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou. 

Suroviny

jablečný ocet 100 ml
2 PL
ocet balsamico
třtinový cukr 90 g
olivový olej 1 PL
sůl a pepř
krůtí stehna 2 kg
česnek 4
vcelku
rozmarýn 6 snítek
vývar kuřecí 400 ml

1 Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny – podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC

Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit