Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny - podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.
NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo.
Komentáře
Děkuji za recept, tahle mňamka nás opravdu nadchla. Rozhodně se k této dobrotě jednoduché na přípravu budu často vracet, recenzí budiž chvála mojí babičky :-)