Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (33)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4402 kcal
Bílkoviny 533 g
Sacharidy 223 g
Tuky 157 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou. 

Suroviny

jablečný ocet 100 ml
2 PL
ocet balsamico
třtinový cukr 90 g
olivový olej 1 PL
sůl a pepř
krůtí stehna 2 kg
česnek 4
vcelku
rozmarýn 6 snítek
vývar kuřecí 400 ml

1 Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny – podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC

Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Lenka Maturova

Děkuji za recept, tahle mňamka nás opravdu nadchla. Rozhodně se k této dobrotě jednoduché na přípravu budu často vracet, recenzí budiž chvála mojí babičky :-)

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit