0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí stehna na hořčici

Krůtí stehna na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí stehna na hořčici

3.8 / 5. Počet hodnocení: 43
Do 10 minut Velmi snadné 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 181 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept. 

Suroviny

med 1.5 PL
hořčice dijonská 3 PL
krůtí stehna 3 ks
paličky
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule 2 ks
nakrájená na plátky
olivový olej 3 PL
bobkový list 2 ks
rukola 2 hrsti
k podávání

1 Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit