Krůtí stehna na hořčici

Krůtí stehna na hořčici

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (42)
Do 10 minut Velmi snadné 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 181 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept. 

Související recepty

Suroviny

med 1.5 PL
hořčice dijonská 3 PL
krůtí stehna 3 ks
sůl a pepř
cibule 2 ks
nakrájená na plátky
olivový olej 3 PL
bobkový list 2 ks
rukola 2 hrsti

1 Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit