Krůtí stehna na hořčici

Krůtí stehna na hořčici

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (42)
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 181 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept. 

Suroviny

med 1.5 PL
hořčice dijonská 3 PL
krůtí stehna 3 ks
sůl a pepř
cibule 2 ks
nakrájená na plátky
olivový olej 3 PL
bobkový list 2 ks
rukola 2 hrsti

1 Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit