Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí stehna na hořčici

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept. 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4H
Pečení 4:00
Maso Středomořská

Ingredience

    • 1,5 lžíce medu
    • 3 lžíce dijonské hořčice
    • 3 krůtí stehna (paličky)
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 bobkové listy
    • 2 hrsti lístků rukoly k podávání

Příprava jídla

1 Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí stehna na cibuli

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

REKLAMA

Přidat komentář