Krůtí stehna na hořčici

Krůtí stehna na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí stehna na hořčici

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (43)
Do 10 minut Velmi snadné 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1870 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 181 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept. 

Suroviny

med 1.5 PL
hořčice dijonská 3 PL
krůtí stehna 3 ks
paličky
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule 2 ks
nakrájená na plátky
olivový olej 3 PL
bobkový list 2 ks
rukola 2 hrsti
k podávání

1 Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit