0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí stehna na cibuli

Krůtí stehna na cibuli

4 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1971 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 320 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení krůtího masa, cibule, rajčat a voňavého koření vás okouzlí. Skvělý nedělní oběd!

Suroviny

olivový olej 1 PL
hodí se horní i spodní, celkem cca 1750 g, v celku
šalotka 15 ks
lze nahradit malými žlutými cibulemi, celkem cca 750 g, oloupané, ale v celku
česnek 2 stroužky
oloupané, ale v celku
voda 300 ml
horká, lze nahradit drůbežím vývarem nebo zeleninovým vývarem
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
konzerva, sekaná
tymián 4 snítky
bobkový list 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Olej zahřejte na vysokém plameni v kastrolu vhodném do trouby či v pekáči.

2

Vložte stehna (horní můžete svázat kuchyňským provázkem) a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to tři až čtyři minuty z každé strany. Pak maso vyjměte a dejte stranou.

3

Plamen trochu stáhněte, na olej vhoďte cibuli a opékejte ji asi deset minut, aby začala karamelizovat.

4

Přidejte česnek a ještě minutu míchejte, pak do nádoby vlijte vodu i rajčata a vhoďte bobkové listy.

5

Vložte maso, osolte, opepřete a pokryjte tymiánem. Přiklopte poklicí a vložte do trouby.

6

Duste třicet až pětačtyřicet minut při 220 /200 °C, pak zmírněte teplotu na 180/160 °C a pečte ještě hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa.

7

Zhruba dvacet až třicet minut před plánovaným koncem pečení nádobu odklopte a maso přelijte vypečenou šťávou.

8

Podávejte s krutony, čerstvým pečivem, rýží či bramborovou kaší. Druhý den je ještě lepší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

Andrea Turoková

Skvelý, jednoduchý recept z pár surovín!

Anonym

Suhlasím. V časovej núdzi som namiesto rajčín použila domáci kečup. Bolo to vynikajúce, doporučujem vyskúšať.

Zuzana Čočková

Tak jsem to zkusila - sice z kuřecími stehny, ale také to bylo výborné. Jednoduché a bezva bylo, že mezitím než se to udusilo v troubě jsem udělala spoustu další práce.. :o) Stehna byla hned pryč, příště to asi zkusím z čtvrtkami kuřete nebo krůty :o)

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč