
Tuňáková exotika
Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g steaku z tuňáka
- 1 stroužek česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžíce sójovky
- hrst lístků koriandru
- sůl
- pepř
- strouhanka
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Příprava jídla
1 Najemno nasekejte 200 g steaku z tuňáka či okapaného tuňáka z konzervy, přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, 2 cm čerstvého zázvoru, oloupané a prolisované, 1 lžíci sójovky, hrst lístků koriandru, nasekaných, osolte a opepřete.
2 Vytvarujte 2 či 4 karbanátky. Pokud jste použili tuňáka z konzervy či placky nedrží, podle potřeby přidejte strouhanku.
3 Na nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a placky opečte 2 minuty z každé strany. Ladí s avokádem, rajčaty a salátem.
Vyzkoušejte také: kapustové karbanátky, rychlé zeleninové karbanátky, pečené karbanátky s vínem a citronem.
Přidat komentář