Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.
Suroviny
tuňák
200
g
steak
česnek
1
stroužek
zázvor (čerstvý)
2
cm
sójová omáčka
1
PL
koriandr čerstvý
hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
slunečnicový olej
1
PL
Postup
1
Najemno nasekejte 200 g steaku z tuňáka či okapaného tuňáka z konzervy, přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, 2 cm čerstvého zázvoru, oloupané a prolisované, 1 lžíci sójovky, hrst lístků koriandru, nasekaných, osolte a opepřete.
2
Vytvarujte 2 či 4 karbanátky. Pokud jste použili tuňáka z konzervy či placky nedrží, podle potřeby přidejte strouhanku.
3
Na nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a placky opečte 2 minuty z každé strany. Ladí s avokádem, rajčaty a salátem.