0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

4.7/5 Počet hodnocení: 74
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1990 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 192 g
Tuky 87 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete připravit kapustové karbanátky jako zcela bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Suroviny

kapusta 400 g
cibule 50 g
máslo 40 g
lze nahradit šunkou
vejce 2 ks
housky 2 ks
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka 100 g
vejce 1 ks
tuk

Postup

1

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.

2

Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla. 

3

Pak je vmíchejte do kapusty. do uvařené kapusty.

 
4

Přidejte na kostky nakrájené uzené (100 g) nebo šunku. Ve vegetariánské verzi můžete použít i houby. Dále přidejte 2 vejce a 2 housky, nakrájené, namočené do mléka a vyždímané. Směs osolte, opepřete a dolaďte prolisovaným česnekem podle chuti.

5

Propracujte, případně zahustěte strouhankou.

6

Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Anonym

Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)

Petra Moucová

Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč