Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Kapustové karbanátky můžete připravit také ve vegetariánské verzi, když uzené maso nahradíte dušenými houbami. Karbanátky z kapusty podávejte jako hlavní jídlo například s bramborovou kaší, nebo je společně se zeleninou a oblíbeným dresinkem vložte do hamburgerové housky.
Postup
400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.
Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla.
Pak je společně s kostkami ze 100 g uzeného či šunky (nebo podušených hub), 2 vejci, 2 houskami, nakrájenými, namočenými do mléka a vyždímanými, solí, pepřem a prolisovaným česnekem podle chuti vmíchejte do kapusty.
Propracujte, případně zahustěte strouhankou.
Utvořte drobné kulatější placičky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Kapustové karbanátky pečte na tuku.
Komentáře
Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.
Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)