Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.
Suroviny
kapusta
400
g
cibule
50
g
máslo
40
g
uzené maso
100
g
lze nahradit šunkou
vejce
2
ks
housky
2
ks
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka
100
g
vejce
1
ks
tuk
Postup
1
400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.
2
Kostičky z 50 g cibule nechte zesklovatět na 30–50 g másla, pak je s kostkami ze 100 g uzeného či šunky (nebo podušených hub), 2 vejci, 2 houskami, nakrájenými, namočenými do mléka a vyždímanými, solí, pepřem a prolisovaným česnekem podle chuti vmíchejte do kapusty.
3
Propracujte, případně zahustěte strouhankou.
4
Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.
Komentáře
Anonym
07.09.2014 10:17
Moc nám celé rodině chutnaly.
Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)
Petra Moucová
23.11.2017 11:41
Tak z karbanátků jsem měla
Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.