0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 73
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1990 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 192 g
Tuky 87 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete připravit kapustové karbanátky jako zcela bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Suroviny

kapusta 400 g
cibule 50 g
máslo 40 g
uzené maso 100 g
lze nahradit šunkou
vejce 2 ks
housky 2 ks
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka 100 g
vejce 1 ks
tuk

Postup

1

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.

2

Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla. 

3

Pak je vmíchejte do kapusty. do uvařené kapusty.

 
4

Přidejte na kostky nakrájené uzené (100 g) nebo šunku. Ve vegetariánské verzi můžete použít i houby. Dále přidejte 2 vejce a 2 housky, nakrájené, namočené do mléka a vyždímané. Směs osolte, opepřete a dolaďte prolisovaným česnekem podle chuti.

5

Propracujte, případně zahustěte strouhankou.

6

Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Petra Moucová

Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit