Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete připravit kapustové karbanátky jako zcela bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.
Suroviny
Postup
400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.
Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla.
Pak je vmíchejte do kapusty. do uvařené kapusty.
Přidejte na kostky nakrájené uzené (100 g) nebo šunku. Ve vegetariánské verzi můžete použít i houby. Dále přidejte 2 vejce a 2 housky, nakrájené, namočené do mléka a vyždímané. Směs osolte, opepřete a dolaďte prolisovaným česnekem podle chuti.
Propracujte, případně zahustěte strouhankou.
Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Karbanátky 32x jinak(32 receptů)
- Jak doplnit vlákninu a oživit jídelníček? Naučte se různé druhy zeleninových placek(14 receptů)
Komentáře
Anonym
07.09.2014 10:17
Moc nám celé rodině chutnaly.
Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)
Petra Moucová
23.11.2017 11:41
Tak z karbanátků jsem měla
Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.