0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

4.7/5 Počet hodnocení: 74
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1990 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 192 g
Tuky 87 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete připravit kapustové karbanátky jako zcela bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Suroviny

kapusta 400 g
cibule 50 g
máslo 40 g
lze nahradit šunkou
vejce 2 ks
housky 2 ks
mléko
sůl
pepř
česnek
strouhanka 100 g
vejce 1 ks
tuk

Postup

1

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.

2

Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla. 

3

Pak je vmíchejte do kapusty. do uvařené kapusty.

 
4

Přidejte na kostky nakrájené uzené (100 g) nebo šunku. Ve vegetariánské verzi můžete použít i houby. Dále přidejte 2 vejce a 2 housky, nakrájené, namočené do mléka a vyždímané. Směs osolte, opepřete a dolaďte prolisovaným česnekem podle chuti.

5

Propracujte, případně zahustěte strouhankou.

6

Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Anonym

Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)

Petra Moucová

Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč