Mírně odlehčená a zdravější varianta karbanátků. Jíst je můžete jen tak, nebo z nich udělat třeba burgery. V každém případě si pochutnáte! Karbanátky z ovesných vloček jsou rychlé a za rozumnou cenu.
Suroviny
ovesné vločky
250
g
voda
750
ml
máslo
20
g
vejce
2
ks
sádlo
30
g
na opečení cibule
cibule
1
ks
asi 30 g
petrželka
2
hrsti
nasekaná
česnek
1
stroužek
anglická slanina
100
g
housky
40
g
strouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
Postup
1
250 g ovesných vloček přeberte, umelte nebo nasekejte v robotu, zalijte 750 ml vody, přidejte 20 g másla a za stálého míchání na mírném ohni uvařte hustou kaši.
2
Odstavte a nechte zchladnout, pak do ní vmíchejte 2 vejce, na 30 g sádla opečených 30 g cibule, 2–3 hrsti nasekané zelené petrželky, 1 drobný stroužek česneku, prolisovaný, 100 g najemno nasekané anglické slaniny, 40 g strouhané housky zakapané mlékem, sůl, pepř a strouhanku podle potřeby.
3
Z hmoty utvořte placičky. Opečte je na (grilovací) pánvi nebo usmažte.