Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2004 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 202 g
Tuky 98 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mírně odlehčená a zdravější varianta karbanátků. Jíst je můžete jen tak, nebo z nich udělat třeba burgery. V každém případě si pochutnáte!

Suroviny

ovesné vločky 250 g
voda 750 ml
máslo 20 g
vejce 2 ks
cibule 1 ks
petrželka 2 hrsti
nasekaná
česnek 1 stroužek
anglická slanina 100 g
housky 40 g
strouhaná
mléko
sůl
pepř
strouhanka

1 250 g ovesných vloček přeberte, umelte nebo nasekejte v robotu, zalijte 750 ml vody, přidejte 20 g másla a za stálého míchání na mírném ohni uvařte hustou kaši.

2 Odstavte a nechte zchladnout, pak do ní vmíchejte 2 vejce, na 30 g sádla opečených 30 g cibule, 2–3 hrsti nasekané zelené petrželky, 1 drobný stroužek česneku, prolisovaný, 100 g najemno nasekané anglické slaniny, 40 g strouhané housky zakapané mlékem, sůl, pepř a strouhanku podle potřeby.

3 Z hmoty utvořte placičky. Opečte je na (grilovací) pánvi nebo usmažte.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit