
Recepty z vydání
Dort zastudena
Od paní Blanky Nitschové z Prahy jsme dostali recept na dort zastudena HRC-DRC. Jeho přípravu zvládne i malé dítě. Když...
Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem
Exotická polévka, která vás zaručeně zahřeje. Navíc její příprava netrvá dlouho.
Kuře po indicku
Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a...
Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami
Večeře z jednoho hrnce. Vepřové a brambory v chilli omáčce s fazolkami.
Steak s citronem & bramborovým salátem
Steak potřený citronovou šťávou a salát z fazolek, rajčat, petrželky a brambor. Kombinace, která vás dostane.
Těstoviny s čerstvou omáčkou puttanesca
Rychlá večeře téměř bez vaření, se zajímavou kombinací surovin.
Červenočočkové karbanátky
Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka.
Hovězí & houbové karbanátky
Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.
Kapustové karbanátky
Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.
Pečené karbanátky s vínem & citronem
Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.
Tuňáková exotika
Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.
Pečené fazolovo-rýžové karbanátky
Bezmasá varianta oblíbeného pokrmu. Velmi snadná příprava.
Hovězí & fazolkové karbanátky
Tradiční recept ozvláštněte zelenými fazolkami, napíchněte na špejle a získáte úžasnou chuťovku, po které se jen...
Hovězí karbanátky s nivou
Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do hovězího mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje.
Telecí karbanátky po mexicku
Rozpálí vaše chuťové buňky. Ostré telecí karbanátky s chilli a mexickou salsou.
Krémové kuře na víně
Recept se spoustou obměn. Z jemného kuřete se smetanou a vínem vykouzlíte lahodnou minutku nebo jej můžete použít jako...
Královské kuře
Přidejte k základnímu receptu několik plátků šunky a pečené papriky. Vynikající záležitost k pečeným bramborám nebo k...
Zapečené kuře s hráškem a slaninou
Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.
Těstoviny zapečené s kuřetem a špenátem
Další z variant, při které využijete základní krémové kuře. Tentokrát s těstovinami, žampiony a špenátem.
Opékaná kapusta se slaninou
Ideální příloha pro zimní období. Slanina, cibule, kapusta a bílé víno, úžasná kombinace.
Krémová bramborová kaše s čedarem
Báječná příloha k zimním jídlům. Jemná krémová kaše ozvláštněná čedarem a celerem.
Polentové hranolky s olivami a s aïoli
Neutrální polentě dávají olivy opravdu šmrnc. K nim si udělejte omáčku z majonézy a česneku.
Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem
Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.
Vepřové medailonky s olivovou krustou
Lahodné pečené medailonky obalené ve strouhance s olivami a petrželkou. K nim si dejte báječnou kaši, kterou oživí sýr...
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí
Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.
Chňapal s olivovou salsou verde
Rybí filety zalité omáčkou z oliv, citronové šťávy, bylinek a horčice. Podávejte s italským chlebem.
Marinované olivy s vodkou
Dobrota třeba k aperitivu. Olivy marinujte v olivovém oleji s vodkou a černým pepřem.
Marinované olivy s fenyklem
Neotřelý předkrm. Naložte olivy do marinády s fenyklem, chili, česnekem a tymiánem.
Smažené telecí nožičky
Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.
Pečené vepřové ocásky s kedlubnovým zelím
Zkuste si upéct vepřové ocásky potřené česnekem. Jejich chuť výborně doplní kedlubnové zelí.
Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší
Zajímavá kombinace. Hovězí maso výborně chutná s hrachovou kaší ochucenou česnekem.
Dušená hovězí plec na šalotce
Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane.
Gratinované brambory
Smetanově jemná příloha k masu s křupavou krustičkou. Ve větším množství hravě zastane roli hlavního chodu.
Gratinovaná kapusta se slaninou
Vydatné jídlo z jednoho pekáče. Kapusta, brambory, voňavá slanina, bylinky a jemná smetanová směs.
Zapečený pastinák a sladké brambory
Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.
Gratinované topinambury s cibulí
Luxusní úprava zapékaných topinambur. Bez masa, s kozím sýrem a tymiánem.
Gratinovaná dýně s modrým sýrem
Zelenina v lahůdkové úpravě. Zapečená dýně se smetanovou omáčkou, křupavou krustou a navoněná šalvějí.
Medové ‚objetí a polibky‘
Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚...
Malinový dort
Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj...
Jahodová panna cotta
Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako...
Koblihy ‚objetí a polibky‘
Sladkost ideální pro svátek zamilovaných, první máj, ale třeba i na party.
Kuře na víně a sójové omáčce
Skvělé jídlo na nedělní oběd. Pečené kuře na rýžovém víně s omáčkou, která vás nadchne.
Pikantní vepřové
Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.
Křupavé nudle s kachními prsíčky
Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli.
Hovězí na černých fazolích
Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte fazole a čínské zelí.
Čínská smažená rýže
Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.
Won ton
Pro milovníky asijské kuchyně. Udělejte si placičky won ton se sójovými výhonky, zázvorem, mrkví, celerem a výbornou...
Marinovaný losos s mákem
Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná...
Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou
Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve...
Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem
Zmrzlina vhodná i pro ty, co si hlídají linii. Hořkosladkému přelivu se nedá odolat.
Palačinkový dort
Zkuste z obyčejných palačinek udělat nádherný dezert s vanilkovým krémem a ovocem.
Šprickrápny
Stříkané koblihy s lahodnou polevou je krajová specialita z Královehradecka. Zkuste si je připravit doma.
Palačinková šarlota
Nasmažte kopec palačinek a vytvořte z nich neobvyklý dezert plněný jablky a vanilkovým krémem.
Palačinkové balíčky
Pohrajte si s palačinkami. Nemusíte je jen rolovat, báječné jsou také v podobě sladkých balíčků s ovocem.
Přidat komentář