Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.
Suroviny
tuňák
200
g
steak
česnek
1
stroužek
zázvor (čerstvý)
2
cm
čerstvý
sójová omáčka
1
PL
koriandr
hrst
lístky
sůl
pepř
strouhanka
slunečnicový olej
1
PL
1 Najemno nasekejte 200 g steaku z tuňáka či okapaného tuňáka z konzervy, přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, 2 cm čerstvého zázvoru, oloupané a prolisované, 1 lžíci sójovky, hrst lístků koriandru, nasekaných, osolte a opepřete.
2 Vytvarujte 2 či 4 karbanátky. Pokud jste použili tuňáka z konzervy či placky nedrží, podle potřeby přidejte strouhanku.
3 Na nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a placky opečte 2 minuty z každé strany. Ladí s avokádem, rajčaty a salátem.
Vyzkoušejte také: kapustové karbanátky, rychlé zeleninové karbanátky, pečené karbanátky s vínem a citronem.