
Meruňkové čatní se zázvorem
Skvělou volbou na přílohu je meruňkové čatní
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g kvalitní meruňkové zavařeniny s kousky ovoce (například Bon Maman)
- 50 g sušených meruněk, přibližně půl hodiny předem namočených do teplé vody nebo čaje
- 1 lžičku sušeného mletého zázvoru
- sójovou omáčku na dochucení
Příprava jídla
Zavařeninu dejte do kastrůlku a opatrně prohřejte, aby byla tekutější. Vmíchejte odkapané meruňky nakrájené na tenké proužky, zázvor a sójovou omáčku. Podávejte při pokojové teplotě. Čatní si můžete také připravit den předem; pokud nějaké zbude, nalijte ho do sklenice, tu uzavřete a uložte do ledničky. Bez úhony v ní vydrží déle než týden.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 08:57