Meruňkovo-zázvorové čatní

Meruňkovo-zázvorové čatní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 825 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 173 g
Tuky 7 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Doplňte letní tabuli o tohle skvělé čatní. Ke grilovanému masu naprosto dokonalé.

Suroviny

olivový olej 1 ČL
cibule 1 ks
velmi jemně nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sušené meruňky 175 g
propláchnuté a jemně nasekané
50 g
rozinky sultánky
zázvor (čerstvý) 1 ČL
strouhaný, čerstvý
pomerančový džus 150 ml
jablečný ocet 1 PL
cukr 2 PL
přírodní
sůl
pepř
1 Předehřejte malou nepřilnavou pánvičku a osmahněte na ní doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty. Přimíchejte meruňky, rozinky, zázvor, pomerančový džus a ocet, přiveďte k varu a nechte deset až patnáct minut probublávat tak, aby meruňky změkly a vstřebala se téměř všechna tekutina.

2 Přimíchejte cukr, další dvě minuty povařte, pak osolte a opepřete.

3 Přesuňte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit