Doplňte letní tabuli o tohle skvělé čatní. Ke grilovanému masu bude naprosto dokonalé.
Suroviny
olivový olej
1
ČL
cibule
1
ks
najemno
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sušené meruňky
175
g
propláchnuté a jemně nasekané
rozinky
50
g
sultánky
zázvor (čerstvý)
1
ČL
strouhaný
pomerančový džus
150
ml
jablečný ocet
1
PL
cukr
2
PL
sůl
pepř
1 Předehřejte malou nepřilnavou pánvičku a osmahněte na ní doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty. Přimíchejte meruňky, rozinky, zázvor, pomerančový džus a ocet, přiveďte k varu a nechte deset až patnáct minut probublávat tak, aby meruňky změkly a vstřebala se téměř všechna tekutina.
2 Přimíchejte cukr, další dvě minuty povařte, pak osolte a opepřete.
3 Přesuňte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout.