Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinované topinambury s cibulí

Luxusní úprava zapékaných topinambur. Bez masa, s kozím sýrem a tymiánem.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, na tenké plátky + 4 lžíce hnědého cukru
    • 4 lžičky sekaného čerstvého tymiánu
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 125 ml 40% smetany ke šlehání + 125 ml zakysané smetany
    • ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 600 g topinamburů či brambor, oloupaných, na tenké plátky
    • 2 stroužky česneku, prolisované + sůl a drcený černý pepř
    • 150 g měkkého kozího sýra, na 6 koleček
    • 6 snítek tymiánu

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 180/160 °C. Nepřilnavou pánev zahřejte na mírném ohni. Vložte olej a cibuli, 10 minut opékejte. Přidejte cukr, tymián a balzamikový ocet a 2 minuty prohřívejte. Šest zhruba 200ml zapékacích nádob vymažte máslem. Obě smetany a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2 Do nádob navrstvěte topinambury, cibulovou směs, česnek, sůl a pepř. Přelijte smetanovou směsí, navrch položte kozí sýr a tymián. Pečte 45 minut, aby topinambury změkly.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gratinované brambory

Gratinovaná kapusta se slaninou

Zapečený pastinák a sladké brambory

Gratinovaná dýně s modrým sýrem

Přidat komentář