Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s topinambury a jablky
Salát s topinambury a jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s topinambury a jablky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 67 g
Tuky 98 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Topinambury zasyrova jsou křupavou lahůdkou s delikátní chutí. Spolu se sladkostí jablek, pikantní chutí ředkviček a svěžestí řapíkatého celeru salát krásně odlehčí i těžší menu.

Suroviny

velké, nakrájené natenko
topinambury 150 g
menší, vydrhnuté a nakrájené na jemná kolečka
+ 1 lžička na namočení topinamburů
slunečnicová semínka 1 hrst
ředkvičky 1 svazek
řapíkatý celer 3 ks
hořčice dijonská 2 PL
med 2 ČL
olivový olej 6 PL
sůl
pažitka 1 hrst
najemno nakrájená

Postup

1

Nakrájená jablka a topinambury dejte do studené vody se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly.

2

Semínka slunečnice opražte na pánvi nasucho a dejte stranou.

3

Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájejte natenko (dobře to jde na mandolíně). V menší misce smíchejte 3 lžíce citronové šťávy, hořčici, med a sůl. Vešlehejte metličkou olej.

4

Topinambury a jablka důkladně osušte (můžete použít i salátovou odstředivku) a promíchejte s ředkvičkami a celerem. Pokapejte dresinkem, posypte opraženými slunečnicovými semínky a pažitkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín