Topinambury zasyrova jsou křupavou lahůdkou s delikátní chutí. Spolu se sladkostí jablek, pikantní chutí ředkviček a svěžestí řapíkatého celeru salát krásně odlehčí i těžší menu.
Suroviny
Postup
Nakrájená jablka a topinambury dejte do studené vody se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly.
Semínka slunečnice opražte na pánvi nasucho a dejte stranou.
Ředkvičky a řapíkatý celer nakrájejte natenko (dobře to jde na mandolíně). V menší misce smíchejte 3 lžíce citronové šťávy, hořčici, med a sůl. Vešlehejte metličkou olej.
Topinambury a jablka důkladně osušte (můžete použít i salátovou odstředivku) a promíchejte s ředkvičkami a celerem. Pokapejte dresinkem, posypte opraženými slunečnicovými semínky a pažitkou a podávejte.