Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
5,0 (5x)
4. 11. 2019
Salát s topinambury a jablky
Apetit
Salát s topinambury a jablky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
5,0 (5x)

Topinambury zasyrova jsou křupavou lahůdkou s delikátní chutí. Spolu se sladkostí jablek, pikantní chutí ředkviček a svěžestí řapíkatého celeru salát krásně odlehčí i těžší menu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1300 kcal
  • Bílkoviny 11 g
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 98 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Černý kořen

Černý kořen: Zapomenutá zelenina našich babiček se vrací do kuchyní. Je skvělý do polévek, pyré, salátů, gratinovaných pokrmů i dezertů

Vypadá nenápadně, ale chuťově překvapí. Černý kořen, známý také jako hadí mord španělský, se postupně vrací na české talíře. Jeho jemná chuť s lehkým oříškovým nádechem se perfektně hodí například do polévek, jako příloha a také do gratinovaných pokrmů. V kuchyni s ním ale opatrně vyžaduje správné zacházení, abyste z něj dostali to nejlepší.