Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (22)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2594 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 170 g
Tuky 184 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce na exkluzivitě.

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
plus na dokončení a na ozdobu
topinambury 400 g
oškrábané a nakrájené na kousky
cibule 100 g
nakrájená na drobno
tymián 3 snítka
čerstvý, na ozdobu
vývar kuřecí 1 l
brambory 1 ks
oloupaná a nakrájená na kostky
smetana ke šlehání 300 ml
sůl a pepř
Na dokončení
kořenová zelenina
(mrkev, celer, petržel), očištěná a nakrájená na kostičky

1 V hrnci rozehřejte polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.

2 Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC

Polévku pro Apetit uvařil šéfkuchař Roman Paulus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit