Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Topinamburový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2568 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 165 g
Tuky 183 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte si doma zeleninovou polévku jak z luxusní restaurace. Topinamburový krém od Romana Pauluse je přesně tím receptem, který z vás udělá šéfkuchaře na první dobrou. A pozor! I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce z topinamburů na exkluzivitě.

Suroviny

máslo 100 g
+ na dokončení a na ozdobu
topinambury 400 g
oškrábané a nakrájené na kousky
cibule 100 g
nakrájená na drobno
tymián 3 snítky
čerstvý + na ozdobu
vývar kuřecí 1 l
středně velká, oloupaná a nakrájená na kostky
sůl a pepř
Na dokončení
kořenová zelenina
(mrkev, celer, petržel), očištěná a nakrájená na kostičky

Postup

1

V hrnci rozehřejte polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.

2

Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC
Polévku pro Apetit uvařil šéfkuchař Roman Paulus.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín