Uvařte si doma zeleninovou polévku jak z luxusní restaurace. Topinamburový krém od Romana Pauluse je přesně tím receptem, který z vás udělá šéfkuchaře na první dobrou. A pozor! I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce z topinamburů na exkluzivitě.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.
Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem.
NĚCO NAVÍC
Polévku pro Apetit uvařil šéfkuchař Roman Paulus.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )