0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinované topinambury s cibulí

Gratinované topinambury s cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gratinované topinambury s cibulí

3.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2500 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 235 g
Tuky 140 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní úprava zapékaných topinambur. Bez masa, s kozím sýrem a tymiánem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
na tenké plátky
hnědý cukr 4 PL
tymián 4 ČL
sekaný, čerstvý
balzamikový ocet 2 PL
máslo 20 g
rozpuštěné
muškátový oříšek ¼ ČL
strouhaný
topinambury 600 g
lze nahradit bramborami, oloupané, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
prolisované
sůl
pepř
černý, drcený
měkký, na 6 koleček
tymián 6 snítek

1 Zahřejte troubu na 180/160 °C. Nepřilnavou pánev zahřejte na mírném ohni. Vložte olej a cibuli, 10 minut opékejte. Přidejte cukr, tymián a balzamikový ocet a 2 minuty prohřívejte. Šest zhruba 200ml zapékacích nádob vymažte máslem. Obě smetany a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2 Do nádob navrstvěte topinambury, cibulovou směs, česnek, sůl a pepř. Přelijte smetanovou směsí, navrch položte kozí sýr a tymián. Pečte 45 minut, aby topinambury změkly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč