Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obalované kapustičky

Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s česnekem, sýrem, provoněné slaninou. Nejlepší jsou podávané s bramborovou kaší.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Smažení 0:20
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 24 růžiček kapusty
    • sůl
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 100 g dobrého plátkového sýra
    • 12 delších plátků anglické slaniny
    • 100 g plátků šunky nebo slanina navíc
    • hladká mouka + prošlehaná vejce + strouhanka podle potřeby
    • tuk na smažení

Příprava jídla

1 Kapustičky povařte (spíše blanšírujte, stačí tak 2–3 minuty) v malém množství osolené vody s česnekem.

2 Zchladlé růžičky nakrojte na polovinu (ale ne natolik, aby se rozpadly), do řezu vložte kousek sýra a šunky či slaniny – měl by být velký tak, aby při obalování nevyčníval. Naplněné kapustičky zabalte do půlky plátku slaniny. Pak je obalte v mouce, vejcích a strouhance a po 2–3 napíchněte na jehlu. Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte s bramborovou kaší, vařenými brambory či pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masové koule se schovanými kapustičkami

Přidat komentář