Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bavorská kapustičková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 84
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1692 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 117 g
Tuky 96 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Růžičková kapusta se v posledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené hmoty, získaného kdysi dávno ve školních jídelnách. Bavorská kapustičková polévka je toho zářným příkladem. Věřte, že díky tomuto receptu si polévku z růžičkové kapusty zamilujete a na tu z dětství už ani nepomyslíte.

Suroviny

cibule 150 g
nadrobno
majoránka (drhnutá) 1 ČL
kmín ½ ČL
vývar zeleninový 750 ml
sůl
pepř
k podávání

Postup

1

Kapustičky očistěte (viz Něco navíc), nařízněte zespodu do kříže a ve vroucí osolené vodě je vařte 12 minut. Potom ihned zchlaďte studenou vodou.

2

Cibuli opečte v hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut.

3

Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem. 

NĚCO NAVÍC
Kapustičky očistíte tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály. Před úpravou je opláchněte vodou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín