0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bavorská kapustičková polévka

Bavorská kapustičková polévka

4.3 / 5. Počet hodnocení: 63
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 117 g
Tuky 97 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Růžička se v poledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené šadavé hmoty, získaného kdysi dávno ve školních jídelnách... Vyzkoušejte třeba báječnou bavorskou kapustičkovou polévku.

Suroviny

růžičková kapusta 1 kg
cibule 150 g
nadrobno
máslo 1 PL
majoránka (drhnutá) 1 ČL
kmín 1 ČL
víno bílé 50 ml
vývar zeleninový 750 ml
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
muškátový oříšek
pečivo
k podávání

Postup

1

V hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut.

2

Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem. 

NĚCO NAVÍC
Kapustičky očistíte tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály. Před úpravou je opláchněte vodou. 

Související články

Uvařeno do 30 minut: krémové polévky
  • Tipy a triky

Uvařeno do 30 minut: krémové polévky

Moc dobře víme, že v pracovním týdnu platí: čím méně času strávíme u sporáku, tím lépe. Následující polévky toto kritérium splňují beze zbytku. A navíc jsou zdravé, zahuštěné jen zeleninou....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit