Růžička se v poledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené šadavé hmoty, získaného kdysi dávno ve školních jídelnách... Vyzkoušejte třeba báječnou bavorskou kapustičkovou polévku.
Suroviny
růžičková kapusta
1
kg
cibule
150
g
nadrobno
máslo
1
PL
majoránka (drhnutá)
1
ČL
kmín
1
ČL
víno bílé
50
ml
vývar zeleninový
750
ml
smetana ke šlehání
250
ml
sůl
pepř
muškátový oříšek
k podávání
Postup
1
V hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut.
2
Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Kapustičky očistíte tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály. Před úpravou je opláchněte vodou.