Růžičková kapusta se v posledních letech konečně vrací z ústraní a zbavuje se stigmatu rozvařené hmoty, získaného kdysi dávno ve školních jídelnách. Bavorská kapustičková polévka je toho zářným příkladem. Věřte, že díky tomuto receptu si polévku z růžičkové kapusty zamilujete a na tu z dětství už ani nepomyslíte.
Suroviny
Postup
Kapustičky očistěte (viz Něco navíc), nařízněte zespodu do kříže a ve vroucí osolené vodě je vařte 12 minut. Potom ihned zchlaďte studenou vodou.
Cibuli opečte v hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut.
Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Kapustičky očistíte tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály. Před úpravou je opláchněte vodou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )