Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní pošírovaná kuřecí prsa

Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odstání 15 minut
PT8M
Vaření 0:08
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 biocitron, na plátky
    • 1 pořádná snítka hladkolisté petržele
    • 10 kuliček černého pepře, nahrubo podrcených
    • 4 kuřecí prsní řízky (každý o váze 150 g)

Příprava jídla

1 Velký hluboký rendlík nebo menší hrnec naplňte takovým množstvím vody, aby později pokrývala kuře, a přidejte do ní citron, petržel a pepř. Vodu přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte dvě tři minuty zvolna vařit.



2
Do vody vložte kuře tak, aby bylo zcela zalité tekutinou. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ osm minut. Potom rendlík sejměte z ohně a nechte patnáct minut stát. Poté maso vyjměte z nádoby a podávejte zatepla nebo ho uložte do lednice, než ho budete potřebovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Croissant s kuřecím salátem

Salát s kuřetem a cizrnou

Thajský salát s kuřetem a nudlemi

Kuře s těstovinovou rýží, kukuřicí a fetou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Priprava je jednoducha a takto pripravene prsia su vonave a stavnate. Pouzivam k salatom, alebo dressingom hlavne na pohostenie za studena.

Přidat komentář