
Základní pošírovaná kuřecí prsa
Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1 biocitron, na plátky
- 1 pořádná snítka hladkolisté petržele
- 10 kuliček černého pepře, nahrubo podrcených
- 4 kuřecí prsní řízky (každý o váze 150 g)
Příprava jídla
1 Velký hluboký rendlík nebo menší hrnec naplňte takovým množstvím vody, aby později pokrývala kuře, a přidejte do ní citron, petržel a pepř. Vodu přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte dvě tři minuty zvolna vařit.
2 Do vody vložte kuře tak, aby bylo zcela zalité tekutinou. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ osm minut. Potom rendlík sejměte z ohně a nechte patnáct minut stát. Poté maso vyjměte z nádoby a podávejte zatepla nebo ho uložte do lednice, než ho budete potřebovat.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Elena Glebova
25. Červen 2010 18:38