Saláty jsou na jaře extra křupavé.
Suroviny
cibule
1
ks
rozpůlená
petrželka
2
snítky
pepř mletý
6
kuliček
kuřecí prsa
500
g
brambory
400
g
drobnější, oloupané
150
ml
bílý jogurt
citronová šťáva
1
PL
pažitka
2
PL
nadrobno nasekaná + další na ozdobení
celer
4
nakrájené na 4 cm špalíky
ředkvičky
6
ks
malé, na tenká kolečka
400
g
směs salátové listy
sůl
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
1 Na středním ohni ve velkém rendlíku přiveďte k mírnému varu 1,25l vody s cibulí, petrželkou, celým pepřem a špetkou soli. Vložte maso a přiklopte tak, aby poklice dobře těsnila. Nechte 30 minut stát, pak vyjměte maso z tekutiny a otestujte, zda po zapíchnutí špejle vytéká z masa čirá šťáva. Maso nechte vychladnout
a nakrájejte ho na tenké plátky.
2 Mezitím uvařte v páře doměkka brambory; trvá to asi 15 minut. Propláchněte je tekoucí studenou vodou a důkladně sceďte. Odložte a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte na asi 2cm silná kolečka.
3 V misce smíchejte na zálivku jogurt, citronovou šťávu, pažitku a lžíci horké vody. V míse promíchejte brambory, maso, řapíkatý celer, ředkvičky a zálivku.
4 Na talíře rozdělte salátové listy, na ně dejte bramborový salát, ozdobte pažitkou a čerstvě drceným pepřem a podávejte.
a nakrájejte ho na tenké plátky.
2 Mezitím uvařte v páře doměkka brambory; trvá to asi 15 minut. Propláchněte je tekoucí studenou vodou a důkladně sceďte. Odložte a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte na asi 2cm silná kolečka.
3 V misce smíchejte na zálivku jogurt, citronovou šťávu, pažitku a lžíci horké vody. V míse promíchejte brambory, maso, řapíkatý celer, ředkvičky a zálivku.
4 Na talíře rozdělte salátové listy, na ně dejte bramborový salát, ozdobte pažitkou a čerstvě drceným pepřem a podávejte.