Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1290 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 143 g
Tuky 6 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Saláty jsou na jaře extra křupavé.

Související recepty

Suroviny

rozpůlená
petrželka 2 snítky
pepř mletý 6 kuliček
drobnější, oloupané
150 ml
bílý jogurt
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná + další na ozdobení
nakrájené na 4 cm špalíky
ředkvičky 6 ks
malé, na tenká kolečka
400 g
směs salátové listy
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1
1 Na středním ohni ve velkém rendlíku přiveďte k mírnému varu 1,25l vody s cibulí, petrželkou, celým pepřem a špetkou soli. Vložte maso a přiklopte tak, aby poklice dobře těsnila. Nechte 30 minut stát, pak vyjměte maso z tekutiny a otestujte, zda po zapíchnutí špejle vytéká z masa čirá šťáva. Maso nechte vychladnout
a nakrájejte ho na tenké plátky.

2 Mezitím uvařte v páře doměkka brambory; trvá to asi 15 minut. Propláchněte je tekoucí studenou vodou a důkladně sceďte. Odložte a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte na asi 2cm silná kolečka.

3 V misce smíchejte na zálivku jogurt, citronovou šťávu, pažitku a lžíci horké vody. V míse promíchejte brambory, maso, řapíkatý celer, ředkvičky a zálivku.

4 Na talíře rozdělte salátové listy, na ně dejte bramborový salát, ozdobte pažitkou a čerstvě drceným pepřem a podávejte.

Apetit magazín