Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

Snoubení jemného kuřecího masa s výrazným cibulkovo-zázvorovým olejem je stejným dílem neobvyklé a lahodné. 

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT20M
Vaření 0:20
Kuře

Ingredience

    • 8 jarních cibulek, nakrájených nadrobno
    • 3 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
    • mořská sůl
    • 150 ml arašídového oleje
    • 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa
    • 4 kuřecí prsní řízky po 150 g
    • 750 ml drůbežího vývaru, vroucího
    • 2 baby salátové okurky, nakrájené podélně na plátky
    • 1 hrnek rýže basmati (cca 250 ml)
    • vločková sůl k podávání

Příprava jídla

1 V míse ze žáruvzdorného materiálu promíchejte jarní cibulky se zázvorem a 1 lžičkou mořské soli. V rendlíku či menší pánvi zahřejte olej na 170 °C (bez speciálního teploměru to poznáte tak, že kostička bílého pečiva zhnědne za 1 minutu). Pak olejem opatrně zalijte ochucené cibulky – olej může vyprsknout, držte si ho od těla. Nechte vychladnout, pak vmíchejte ocet.

2 Kuřecí prsa dejte v jedné vrstvě do velkého rendlíku či hluboké pánve. Zalijte je vývarem a přiveďte těsně k bodu varu. Pod bodem varu táhněte 8 minut, pak rendlík odstavte, přiklopte a nechte stát 15 minut.

3 V misce promíchejte plátky okurek s pořádnou špetkou mořské soli a nechte stát.

4 Do hrnce odměřte hrnek rýže a 2 hrnky tekutiny od kuřete, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte, ztlumte oheň na minimum a vařte 12–13 minut, aby se vývar vstřebal. Rýži načechrejte, rozdělte na 4 talíře, poklaďte masem nakrájeným na plátky, osolte vločkovou solí, přidejte pár lžic cibulkovo-zázvorového oleje a trochu okurek.

NĚCO NAVÍC
Zbylý olej se hodí k ochucení těstovin či vařené rýže, anebo jej zkuste přidat do míchaných vajec. V chladničce vydrží v uzavřené nádobě až týden.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená rýže s uzenou rybou a thajskou omáčkou

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Karamelovo-banánová buchta pro dospělé

Přidat komentář