Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem
Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2879 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 246 g
Tuky 141 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snoubení jemného kuřecího masa s výrazným cibulkovo-zázvorovým olejem je stejným dílem neobvyklé a lahodné. 

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 PL
nadrobno
sůl mořská
rýžový ocet 1 PL
lze nahradit jablečným
kuřecí prsní řízek po 150g
vývar kuřecí 750 ml
vroucí
baby salátová okurka 2 ks
podélně na plátky
rýže basmati 1 hrnek
cca 250ml
sůl vločková
k podávání

Postup

1

V míse ze žáruvzdorného materiálu promíchejte jarní cibulky se zázvorem a 1 lžičkou mořské soli. V rendlíku či menší pánvi zahřejte olej na 170 °C (bez speciálního teploměru to poznáte tak, že kostička bílého pečiva zhnědne za 1 minutu). Pak olejem opatrně zalijte ochucené cibulky – olej může vyprsknout, držte si ho od těla. Nechte vychladnout, pak vmíchejte ocet.

2

Kuřecí prsa dejte v jedné vrstvě do velkého rendlíku či hluboké pánve. Zalijte je vývarem a přiveďte těsně k bodu varu. Pod bodem varu táhněte 8 minut, pak rendlík odstavte, přiklopte a nechte stát 15 minut.

3

V misce promíchejte plátky okurek s pořádnou špetkou mořské soli a nechte stát.

4

Do hrnce odměřte hrnek rýže a 2 hrnky tekutiny od kuřete, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte, ztlumte oheň na minimum a vařte 12–13 minut, aby se vývar vstřebal. Rýži načechrejte, rozdělte na 4 talíře, poklaďte masem nakrájeným na plátky, osolte vločkovou solí, přidejte pár lžic cibulkovo-zázvorového oleje a trochu okurek.

NĚCO NAVÍC
Zbylý olej se hodí k ochucení těstovin či vařené rýže, anebo jej zkuste přidat do míchaných vajec. V chladničce vydrží v uzavřené nádobě až týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...