0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2879 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 246 g
Tuky 141 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snoubení jemného kuřecího masa s výrazným cibulkovo-zázvorovým olejem je stejným dílem neobvyklé a lahodné. 

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 PL
nadrobno
sůl mořská
rýžový ocet 1 PL
lze nahradit jablečným
kuřecí prsní řízek po 150g
vývar kuřecí 750 ml
vroucí
baby salátová okurka 2 ks
podélně na plátky
rýže basmati 1 hrnek
cca 250ml
sůl vločková
k podávání

1 V míse ze žáruvzdorného materiálu promíchejte jarní cibulky se zázvorem a 1 lžičkou mořské soli. V rendlíku či menší pánvi zahřejte olej na 170 °C (bez speciálního teploměru to poznáte tak, že kostička bílého pečiva zhnědne za 1 minutu). Pak olejem opatrně zalijte ochucené cibulky – olej může vyprsknout, držte si ho od těla. Nechte vychladnout, pak vmíchejte ocet.

2 Kuřecí prsa dejte v jedné vrstvě do velkého rendlíku či hluboké pánve. Zalijte je vývarem a přiveďte těsně k bodu varu. Pod bodem varu táhněte 8 minut, pak rendlík odstavte, přiklopte a nechte stát 15 minut.

3 V misce promíchejte plátky okurek s pořádnou špetkou mořské soli a nechte stát.

4 Do hrnce odměřte hrnek rýže a 2 hrnky tekutiny od kuřete, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte, ztlumte oheň na minimum a vařte 12–13 minut, aby se vývar vstřebal. Rýži načechrejte, rozdělte na 4 talíře, poklaďte masem nakrájeným na plátky, osolte vločkovou solí, přidejte pár lžic cibulkovo-zázvorového oleje a trochu okurek.

NĚCO NAVÍC
Zbylý olej se hodí k ochucení těstovin či vařené rýže, anebo jej zkuste přidat do míchaných vajec. V chladničce vydrží v uzavřené nádobě až týden.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč