Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí nudle

Udělejte si vlastní nudle do polévky. Jednoduchý návod.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 30 minut sušení
PT5M
Vaření 0:05
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 vejce
    • 80 g hrubé mouky

Příprava jídla



1 SMÍCHEJTE VEJCE S MOUKOU

Mouku nasypte na vál, doprostřed udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Nejprve vidličkou a potom prsty zpracujte na pevné nelepivé těsto. Nyní můžete vyrobit strouhání či nudle.



2 VYVÁLEJTE PLÁT
Těsto rozdělte na třetiny a rozválejte ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložte je na čisté utěrky a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájejte na proužky široké 4–5 cm a naskládejte je na sebe.



3 KRÁJEJTE NUDLE
Ostrým nožem krájejte co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujte je do vroucí polévky a pět minut vařte. Zbytek nudlí nechte dokonale proschnout a uschovejte je do vzduchotěsného boxu na příště.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z hovězí oháňky

Česká kuchyně – polévky

Játrové knedlíčky

Svítek

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Co to je za bylinkovou placku na fotce ?
Obrazek uzivatele
Kristýno, to je svítek. Velká dobrota do polévky: http://www.apetitonline.cz/recepty/4711-svitek.html

Přidat komentář