Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní sýrové gnocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 107 g
Tuky 103 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italské ricottové nočky jsou jemné a nadýchané, skvělé jsou třeba s dobromyslovým máslem.

Suroviny

ricotta 500 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
+ troha na posypání válu
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Všechny přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

2

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přelijte dobromyslovým máslem a promíchejte, aby se jím pěkně obalily.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...