Italské ricottové nočky jsou jemné a nadýchané, skvělé jsou třeba s dobromyslovým máslem.
Suroviny
ricotta
500
g
parmazán
50
g
strouhaný
vejce
2
ks
lehce prošlehaná
mouka pšeničná hladká
125
g
+ troha na posypání válu
sůl mořská
pepř
drcený černý
Postup
1
Všechny přísady dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.
2
Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přelijte dobromyslovým máslem a promíchejte, aby se jím pěkně obalily.