
Pečené ovoce v jogurtu
Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 středně velká vejce
- 70 g medu
- 250 g řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin…)
- 200 g malin a borůvek (mohou být i mražené)
- moučkový cukr na posypání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce, med, jogurt, vanilkový extrakt a škrob smíchejte dohladka.
2 Polovinu ovoce dejte na dno 23cm dortové formy, zalijte základem, posypte zbytkem ovoce a pečte 40–45 minut.
3 Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Dezert je stejně dobrý zatepla i zastudena.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana NOVÁKOVÁ
1. Duben 2010 22:26
Pavla Bartoňová
2. Duben 2010 18:07
Jaroslava Hirato
14. Duben 2010 13:53