Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s lososem a opečeným pršutem

Tenhle salát vám dokonale vychází vstříc: spoustu věcí si můžete připravit předem, a pokud jste pozvali větší společnost, jen znásobíte množství přísad.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření lososa: 6-8 minut Vaření brambor: 15 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 4 filety z lososa o celkové váze 500 g
    • 500 g očištěných nových brambor
    • svazek jarní cibulky, pokrájené
    • 200 g salátových nebo drobných zelených listů (řeřicha, čerstvý špenát nebo salátová srdíčka)
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 6 plátků šunky, nejlépe pršutu
    • 2 lžíce osušených kaparů
    • sůl a pepř

    Na zálivku:
    • 4 lžíce majonézy
    • 1 lžíci estragonového octa
    • 1 lžíci nasekaného estragonu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • cukr, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Lososa položte v jedné vrstvě na dno misky vhodné do mikrovlnky. Osolte, opepřete, misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Nastavte troubu na nejvyšší výkon. Po šesti až osmi minutách ryba krásně zkřehne.

2. Brambory rozpulte nebo pokrájejte  a deset až patnáct minut je vařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte úplně oschnout. V misce smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji.

3. V pánvi na lžíci olivového oleje postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk.

4. Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.

Tip Apetitu:
Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat – k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.28

Přidat komentář