0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s lososem, jahodami a fenyklem

salát s lososem a jahodami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Salát s lososem, jahodami a fenyklem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1023 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 27 g
Tuky 72 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylová lahůdka za pár minut. Kombinace toho nejlepšího, co sezona nabízí.Podávejte s křupavým celozrnným pečivem.

Suroviny

Hlavní
uzený losos 200 g
na proužky
fenykl 1 ks
velká bulva, na půl a na jemné proužky
rukola 50 g
jahody 200 g
zralé bez stopek, rozpůlené
citronová štáva
(nemusí být)
Na zálivku
olivový olej 4 PL
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice kremžská 1 PL
med 1 ČL
tekutý
sůl
pepř

Postup

1

V misce smíchejte přísady na zálivku, dochuťte pepřem a solí a dejte stranou. Lososa (podle chuti pokapaného citronovou šťávou, záleží jen na vás), fenykl, roketu a jahody dejte do jiné mísy.

2

Salát přelijte zálivkou a jemně ho promíchejte, aby se všechno pokrylo dresinkem. Jestli chcete, ještě salát dolaďte nahrubo rozdrceným černým pepřem.

Tip apetitu
Skvělou volbou pro tenhle recept je italský bílý vinný ocet Fattorie Giaccobazzi. Má delikátní chuť, protože se vyrábí z vybraných vín a zraje v dubových sudech. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Obchod Apetit