Stylová lahůdka za pár minut. Kombinace toho nejlepšího, co sezona nabízí.Podávejte s křupavým celozrnným pečivem.
Suroviny
Hlavní
uzený losos
200
g
na proužky
fenykl
1
ks
velká bulva, na půl a na jemné proužky
rukola
50
g
jahody
200
g
zralé bez stopek, rozpůlené
citronová šťáva
(nemusí být)
Na zálivku
olivový olej
4
PL
vinný ocet bílý
2
PL
hořčice kremžská
1
PL
med
1
ČL
tekutý
sůl
pepř
Postup
1
V misce smíchejte přísady na zálivku, dochuťte pepřem a solí a dejte stranou. Lososa (podle chuti pokapaného citronovou šťávou, záleží jen na vás), fenykl, roketu a jahody dejte do jiné mísy.
2
Salát přelijte zálivkou a jemně ho promíchejte, aby se všechno pokrylo dresinkem. Jestli chcete, ještě salát dolaďte nahrubo rozdrceným černým pepřem.
Tip apetitu
Skvělou volbou pro tenhle recept je italský bílý vinný ocet Fattorie Giaccobazzi. Má delikátní chuť, protože se vyrábí z vybraných vín a zraje v dubových sudech.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 15:29
Apetit 7/05