Je vám horko? Poobědvejte lahodný, osvěžující salát.
Suroviny
Na salát
hrášek
100
g
čerstvý nebo mražený
římský salát
100
g
polníček
100
g
kopr
1
PL
čerstvý, pokrájený nahrubo
uzený losos
200
g
na plátky
Na zálivku
máslo
40
g
cibule červená
½
ks
pokrájená nadrobno
citronová šťáva
1
PL
Postup
1
Hrášek povařte dvě minuty, pak ho slijte a ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat. V malé pánvi pomalu zahřejte cibuli s máslem. Když se máslo rozpustí, přimíchejte citronovou šťávu, stáhněte ze zdroje tepla a promíchejte.
2
Salátové listy opláchněte, osušte a římský salát pokrájejte. Promíchejte s koprem, hráškem a dresinkem. Rozložte na servírovací mísu a poklaďte plátky lososa. Ihned podávejte.