Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s uzeným lososem a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 768 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 21 g
Tuky 49 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je vám horko? Poobědvejte lahodný, osvěžující salát.

Suroviny

Na salát
hrášek 100 g
čerstvý nebo mražený
římský salát 100 g
polníček 100 g
kopr 1 PL
čerstvý, pokrájený nahrubo
na plátky
Na zálivku
pokrájená nadrobno

Postup

1

Hrášek povařte dvě minuty, pak ho slijte a ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat. V malé pánvi pomalu zahřejte cibuli s máslem. Když se máslo rozpustí, přimíchejte citronovou šťávu, stáhněte ze zdroje tepla a promíchejte.

2

Salátové listy opláchněte, osušte a římský salát pokrájejte. Promíchejte s koprem, hráškem a dresinkem. Rozložte na servírovací mísu a poklaďte plátky lososa. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín