Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovka z mikrovlnky

Recept od čtenářky od Dity Ondrejkové z Frýdku-Místku. Vyzkoušejte a budete příjemně překvapeni. 

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 20 minut
PT9M
Vaření 0:09
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 150 ml kvalitního oleje
    • 150 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 150 g moučkového či krupicového cukru (+ na posypání)
    • 30 g kakaa holandského typu
    • ½ balíčku prášku do pečiva
    • tuk a mouka na vymazání formy
    • případně kokos, ořechy, rozinky…

Příprava jídla

Rozmíchejte 150 ml studené vody, žloutky a olej, pak do směsi přidejte cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do těsta. Podle chuti můžete přidat kokos, mleté ořechy, rozinky… Těsto nalijte do vymazané a vysypané (není nutné) silikonové bábovkové formy.

2 Pečte v mikrovlnné troubě na maximum, podle výkonu trouby cca 7–9 minut: na 800 W to obvykle trvá 9 minut, na 1000 W 8 minut; pak špejlí zkuste, zda je bábovka hotová. Nechte ji mírně zchladnout, vyklopte a pocukrujte. Nelekněte se, časem jakoby splaskne. V redakci jsme ji ale zpravidla stihli sníst dříve – skvělá je se zakysanou smetanou a horkými oslazenými malinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohová bábovka s levandulí

Bábovka nejen na neděli

REKLAMA

Přidat komentář