Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarkový závin

Recept pochází z knihy Jaroslava Vašáka Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska. Dříve se pekl po vyškvaření sádla. Nejlépe chutná druhý den.
Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 45 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 400–500 g polohrubé mouky (podle tučnosti škvarků) + trochu na poprášení
    • 150 g krystalového cukru
    • 200 g jemně mletých škvarků
    • 1 vejce + 2 žloutky
    • 250 ml mléka
    • půl kypřicího prášku do pečiva
    • malá sklenička meruňkové zavařeniny

Příprava jídla

1 Z polohrubé mouky, cukru, škvarků, žloutků, mléka a kypřicího prášku rychle vypracujte vláčné těsto. Pomocí válečku ho na lehce pomoučněné ploše rozválejte na placku asi centimetr vysokou.

2 Placku potřete marmeládou a stočte v závin, potřete našlehaným vajíčkem a pečte zvolna v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 45 minut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční závin se sušeným ovocem

REKLAMA

Přidat komentář