Kuřecí závin

Kuřecí závin

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1621 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 81 g
Tuky 85 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané koláče a záviny jsou skvělé teplé i studené. První den máte skvělou večeři, druhý zase oběd do krabičky či svačinu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
kuře 400 g
pečené / vařené
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
2 ČL
koření ras el hanout las el harou
1 PL
javovorý sirup
cuketa 2 ks
nahrubo
chilli paprička 1 ks
nadrobno
sůl
těsto na pizzu 1 bal
lze nahradit listovým těstem
sýr 250 g
(gouda / čedar), nastrouhaný
citron
klínky, k podávání
řeřicha
na posypání

V pánvi rozpalte olej, vsypte kuřecí maso, cibuli, česnek, koření a krátce opékejte. Pak přilijte javorový sirup a ještě chvíli opékejte. Přisypte cuketu a chilli papričku. Osolte a opékejte ještě 3–5 minut.

2 Těsto na pizzu nebo vyválené listové těsto rozložte na pracovní plochu. Doprostřed rozprostřete připravenou směs a 200 g sýra. Kraje těsta přehněte do středu (nemusejí se dotýkat) a posypte ještě 50 g sýra. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut nebo dozlatova. Podávejte s klínky citronu a posypané řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit