Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4211 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 143 g
Tuky 348 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maso a příloha v jednom? Poloviční práce! Sen každé hospodyňky...

Suroviny

pstruh 2 ks
filety (cca 400 g celkem), nejlépe z pstruha lososovitého, bez kůže
citronová štáva 1 PL
+ klínky citronu k podávání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
čerstvé nasekané – např. kerblík, petrželka, pažitka...
listové těsto 300 g
nebo dva vyválené pláty
baby špenát 100 g
žloutek 1 ks
prošlehaný
sezamová semínka
na posypání
sůl vločková
k podávání
polníček
k podávání
Na pesto
bazalka 100 g
piniové oříšky 50 g
parmazán 30 g
strouhaný
olivový olej panenský 3 PL
česnek 1 stroužek
Na omáčku
olivový olej 2 PL
šalotka 50 g
nakrájená nadrobno
rozmarýn 1 ČL
čerstvé lístky
sušená rajčata 100 g
nakládaná
konzervovaná rajčata loupaná 50 g
víno bílé 100 ml
smetana ke šlehání 100 ml
máslo 50 g
vychlazené a nasekané

1 Přísady na pesto rozmixujte nahrubo a osolte. Filety ze pstruha osušte, pokapejte citronem, osolte, lehce opepřete a posypte bylinkami, ty lehce přimáčkněte. Troubu předehřejte na 220°C.

2 Listové těsto rozválejte tak, aby po rozdělení napůl vznikly 2 obdélníky. Jeden plát těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj polovinu špenátu. Na to dejte filet ze pstruha (stranou zbave- nou kůže dolů) a potřete ho pestem. Na něj položte druhý filet (vnější stranou nahoru) a poklaďte zbývajícím špenátem. Zakryjte druhým plátem těsta a okraje zarolujte vzhůru. Povrch potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky (můžete ozdobně naříznout). Pečte asi 20 minut dozlatova.

3 Mezitím v rendlíku na oleji opékejte šalotku s rozmarýnem 4 minuty dosklovita. Přidejte všechna rajčata, přilijte víno a nechte odpařit, trvá to asi 5 minut. Pak přilijte smetanu, osolte a vařte maximálně 10 minut. Rozmixujte a vmíchejte máslo. Dál už nevařte.

4 Lososa podávejte doplněného omáčkou, vločkovou solí, klínky citronu a polníčkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit