Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4603 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 143 g
Tuky 376 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso a příloha v jednom? Poloviční práce! Sen každé hospodyňky...

Suroviny

pstruh 400 g
2 filety
+ klínky citronu k podávání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
čerstvé nasekané – např. kerblík, petrželka, pažitka...
nebo dva vyválené pláty
prošlehaný
sezamová semínka
na posypání
sůl vločková
k podávání
polníček
k podávání
Na pesto
bazalka 100 g
piniové oříšky 50 g
strouhaný
olivový olej panenský 3 PL
česnek 1 stroužek
Na omáčku
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
rozmarýn 1 ČL
čerstvé lístky
sušená rajčata 100 g
vychlazené a nasekané

Postup

1

Přísady na pesto rozmixujte nahrubo a osolte. Filety ze pstruha osušte, pokapejte citronem, osolte, lehce opepřete a posypte bylinkami, ty lehce přimáčkněte. Troubu předehřejte na 220°C.

2

Listové těsto rozválejte tak, aby po rozdělení napůl vznikly 2 obdélníky. Jeden plát těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj polovinu špenátu. Na to dejte filet ze pstruha (stranou zbave- nou kůže dolů) a potřete ho pestem. Na něj položte druhý filet (vnější stranou nahoru) a poklaďte zbývajícím špenátem. Zakryjte druhým plátem těsta a okraje zarolujte vzhůru. Povrch potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky (můžete ozdobně naříznout). Pečte asi 20 minut dozlatova.

3

Mezitím v rendlíku na oleji opékejte šalotku s rozmarýnem 4 minuty dosklovita. Přidejte všechna rajčata, přilijte víno a nechte odpařit, trvá to asi 5 minut. Pak přilijte smetanu, osolte a vařte maximálně 10 minut. Rozmixujte a vmíchejte máslo. Dál už nevařte.

4

Lososa podávejte doplněného omáčkou, vločkovou solí, klínky citronu a polníčkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...