Maso a příloha v jednom? Poloviční práce! Sen každé hospodyňky...
Suroviny
Postup
Přísady na pesto rozmixujte nahrubo a osolte. Filety ze pstruha osušte, pokapejte citronem, osolte, lehce opepřete a posypte bylinkami, ty lehce přimáčkněte. Troubu předehřejte na 220°C.
Listové těsto rozválejte tak, aby po rozdělení napůl vznikly 2 obdélníky. Jeden plát těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj polovinu špenátu. Na to dejte filet ze pstruha (stranou zbave- nou kůže dolů) a potřete ho pestem. Na něj položte druhý filet (vnější stranou nahoru) a poklaďte zbývajícím špenátem. Zakryjte druhým plátem těsta a okraje zarolujte vzhůru. Povrch potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky (můžete ozdobně naříznout). Pečte asi 20 minut dozlatova.
Mezitím v rendlíku na oleji opékejte šalotku s rozmarýnem 4 minuty dosklovita. Přidejte všechna rajčata, přilijte víno a nechte odpařit, trvá to asi 5 minut. Pak přilijte smetanu, osolte a vařte maximálně 10 minut. Rozmixujte a vmíchejte máslo. Dál už nevařte.
Lososa podávejte doplněného omáčkou, vločkovou solí, klínky citronu a polníčkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlá večeře ze zbytků: 13 receptů na slané záviny(13 receptů )
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )