Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinkový džem

Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 500 ml
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zavařenina

Ingredience

    • ½ kg brusinek (i mražených)
    • 200 g krupicového cukru
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 biocitron
    • 125 ml vody
    • malé kyselé jablko

Příprava jídla

1 ½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.

2 Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.

3 Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

10x letní džem

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář