Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinkový džem

Tento džem není jen chutný, ale také zdravý. Připravte si zásobu na celý rok.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 500 ml
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zavařenina

Ingredience

    • ½ kg brusinek (i mražených)
    • 200 g krupicového cukru
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 biocitron
    • 125 ml vody
    • malé kyselé jablko

Příprava jídla

1 ½ kg brusinek (i mražených) opláchněte a osušte. V nekovové misce smíchejte s 200 g krupicového cukru a šťávou z 1 citronu. Nechte stát přes noc, 1–2× promíchejte.

2 Malé kyselé jablko očistěte, nastrouhejte a s nastrouhanou kůrou z 1 biocitronu (nebo 1–2 lžičkami sušené) vložte do hrnce. Přidejte šťávu, kterou pustily brusinky, 2 hrsti plodů a 125 ml vody. Půl hodiny zvolna vařte, až směs zhoustne.

3 Dosypte zbylé brusinky a 5–8 minut ještě vařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

10x letní džem

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář