Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Džem z višní a rybízu

Lehce pikantní džem provoněný rumem.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Na necelých 1¾ litru
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek
    • 500 g červeného rybízu, omytého
    • 500 g želírovacího cukru
    • 1,5 lžíce tmavého rumu

Příprava jídla

1 1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek, a 500 g červeného rybízu, omytého, vložte do hrnce a promačkejte šťouchadlem. Trochu rybízu můžete odložit a přidat později v celku.
2 Přisypte 500 g želírovacího cukru 3 : 1 a promíchejte. Sterilizujte sklenice. Ovocnou hmotu zahřejte, až začne vřít, přilijte 1,5 lžíce tmavého rumu a 4–5 minut vařte. Zkuste, zda směs už správně želíruje.

3 Podle potřeby případně ještě pár minut povařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

10x letní džem

Džem či marmeláda doma a jednoduše

REKLAMA

Přidat komentář