Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Na necelých 1¾ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2950 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 687 g
Tuky 0 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce pikantní džem provoněný rumem.

Suroviny

višně 1 kg
omyté, vypeckované, bez stopek
červený rybíz 500 g
omytý
želírovací cukr 500 g
hnědý cukr 1.5 PL

1 1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek, a 500 g červeného rybízu, omytého, vložte do hrnce a promačkejte šťouchadlem. Trochu rybízu můžete odložit a přidat později v celku.
2 Přisypte 500 g želírovacího cukru 3 : 1 a promíchejte. Sterilizujte sklenice. Ovocnou hmotu zahřejte, až začne vřít, přilijte 1,5 lžíce tmavého rumu a 4–5 minut vařte. Zkuste, zda směs už správně želíruje.

3 Podle potřeby případně ještě pár minut povařte.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit