Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Džem z višní a rybízu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné Na necelých 1¾ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2907 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 665 g
Tuky 0 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce pikantní džem provoněný rumem.

Související recepty

Suroviny

omyté, vypeckované, bez stopek
želírovací cukr 500 g
rum 1,5 PL
tmavý

Postup

1

1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek, a 500 g červeného rybízu, omytého, vložte do hrnce a promačkejte šťouchadlem. Trochu rybízu můžete odložit a přidat později v celku.

2

Přisypte 500 g želírovacího cukru 3 : 1 a promíchejte. Sterilizujte sklenice. Ovocnou hmotu zahřejte, až začne vřít, přilijte 1,5 lžíce tmavého rumu a 4–5 minut vařte. Zkuste, zda směs už správně želíruje.

3

Podle potřeby případně ještě pár minut povařte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...