Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Džem z višní a rybízu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné Na necelých 1¾ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2907 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 665 g
Tuky 0 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce pikantní džem provoněný rumem.

Suroviny

omyté, vypeckované, bez stopek
želírovací cukr 500 g
rum 1,5 PL
tmavý

Postup

1

1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek, a 500 g červeného rybízu, omytého, vložte do hrnce a promačkejte šťouchadlem. Trochu rybízu můžete odložit a přidat později v celku.

2

Přisypte 500 g želírovacího cukru 3 : 1 a promíchejte. Sterilizujte sklenice. Ovocnou hmotu zahřejte, až začne vřít, přilijte 1,5 lžíce tmavého rumu a 4–5 minut vařte. Zkuste, zda směs už správně želíruje.

3

Podle potřeby případně ještě pár minut povařte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín