Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salsa

Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a pikantní zeleninu, je zároveň navinulá i sladká. Zkrátka – polechtá všechny chuťové pohárky najednou!

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip Italská

Ingredience

    • 200 g sušených rajčat v oleji, nakrájených
    • 2 lžičky indické směsi garam masala
    • 1/2 lžičky drceného chilli
    • 1 červenou cibuli, nakrájenou najemno
    • 2 lžíce červeného vína nebo balzamikového octa
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Olej z rajčat slijte na pánvičku a vsypte do něj garam masalu i chilli. Za stálého míchání ohřívejte zhruba pět minut, aby se uvolnily všechny vůně. Pak přidejte sušená rajčata, cibuli, víno nebo balzamikový ocet. Zamíchejte, dochuťte solí i pepřem a znovu pečlivě promíchejte.
 
2. Nechte omáčku vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte k masu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny se sušenými rajčaty

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Chléb se sušenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.82
Obrazek uzivatele
Dala by sa garam masala nahradit niecim inym?

Přidat komentář