Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové noky

Výborné jako příloha třeba k houbové omáčce.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT8M
Vaření 0:08
Česká

Ingredience

    • 500 ml mléka
    • 80 g másla
    • 220 g krupice + trocha navíc
    • 2 vejce, prošlehaná
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte dvě vejce.

2 Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut, až vyplavou na hladinu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jako od maminky

Lívanečky se skořicí

Hrachovka

Šunkofleky

Houbovka

REKLAMA

Přidat komentář