0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicové noky s tvarohem

Krupicové noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové noky s tvarohem

3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 318 g
Tuky 95 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem.

Suroviny

mléko 750 ml
rostlinný olej 30 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
krupička dětská 360 g
vejce 3 ks
petrželka 3 PL
nasekaná + na ozdobení
máslo 1 PL

Postup

1

Mléko se 30 ml oleje přiveďte k varu s trochou soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.

2

Postupně přisypávejte krupičku, ztlumte plamen a míchejte, aby se směs začala odlepovat od stěn hrnce.

3

Pak odstavte, do horké hmoty rychle vmíchejte 1 vejce, aby se nesrazilo, a až mírně zchladne, ještě zbylá 2 vejce, nasekanou petrželku a tvaroh.

4

Propracujte a lžícemi tvarujte větší noky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 12–15 minut, potom je vylovte, promíchejte s 1 lžící másla a ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč