Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicové noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 318 g
Tuky 95 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem.

Suroviny

mléko 750 ml
rostlinný olej 30 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
krupička dětská 360 g
vejce 3 ks
petrželka 3 PL
nasekaná + na ozdobení

Postup

1

Mléko se 30 ml oleje přiveďte k varu s trochou soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.

2

Postupně přisypávejte krupičku, ztlumte plamen a míchejte, aby se směs začala odlepovat od stěn hrnce.

3

Pak odstavte, do horké hmoty rychle vmíchejte 1 vejce, aby se nesrazilo, a až mírně zchladne, ještě zbylá 2 vejce, nasekanou petrželku a tvaroh.

4

Propracujte a lžícemi tvarujte větší noky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 12–15 minut, potom je vylovte, promíchejte s 1 lžící másla a ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...