Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem.
Suroviny
mléko
750
ml
rostlinný olej
30
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
krupička dětská
360
g
vejce
3
ks
petrželka
3
PL
nasekaná + na ozdobení
tvaroh měkký
2
PL
máslo
1
PL
Postup
1
Mléko se 30 ml oleje přiveďte k varu s trochou soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.
2
Postupně přisypávejte krupičku, ztlumte plamen a míchejte, aby se směs začala odlepovat od stěn hrnce.
3
Pak odstavte, do horké hmoty rychle vmíchejte 1 vejce, aby se nesrazilo, a až mírně zchladne, ještě zbylá 2 vejce, nasekanou petrželku a tvaroh.
4
Propracujte a lžícemi tvarujte větší noky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 12–15 minut, potom je vylovte, promíchejte s 1 lžící másla a ozdobte petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Štědrý den podle Apetitu(15 receptů )