Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luštěninový hummus s kozím sýrem

Velice chutná svačina nebo letní večeře, navíc zdravá. Nejlepší je servírovat hummus na rozpečených chlebech.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 6 minut
PT15M
Příprava 0:15
Asijská

Ingredience

    • 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
    • 300 g čerstvých nebo mražených bobů zahradních
    • 4 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
    • 2 citrony, vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička soli
    • čerstvě mletý černý pepř


    K podávání

     

    • 8 plátků celozrnného chleba, přepůlených
    • 125 g měkkého kozího sýra
    • hrachové lístky

     

Příprava jídla

1 Hrášek a boby dejte do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte je tři minuty. Sceďte a zchlaďte pod proudem ledové vody nebo na kostkách ledu. Pak je osušte.

2 Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi na mírném plameni a přidejte česnek; opékejte tři minuty, aby změknul, ale nezhnědnul. Potom olej i s česnekem přelijte do malé misky.

3 Hrášek, boby a většinu citronové kůry rozmixujte v robotu, pak přidejte česnekový olej i s česnekem, většinu citronové šťávy a lžíci oleje. Luštěninový hummus by měl jít dobře roztírat, ale neměl by mít konzistenci hladké pasty. Dochuťte solí, pepřem a zbytkem citronové šťávy. V servírovací misce pokapejte zbylým olivovým olejem.

4 Servírujte na rozpečených chlebech potřených kozím sýrem. Ozdobte citronovou kůrou a lístky hrášku, pokapejte olejem a posypte pepřem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář