Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.
Postup
1
Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte.
2
Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby.
3
Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů)
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)