Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horký hummus se sezamovými semínky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5684 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 620 g
Tuky 208 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

cizrna 3 konzervy
po 400 g
olivový olej 150 ml
česnek 2 stroužky
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
tahini 2 ČL
pasta
sůl
olivový olej
sezamová semínka
chilli sušené
čekanka
listy

Postup

1

Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte.

2

Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby.

3

Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...