Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.
Suroviny
cizrna
3
konzervy
po 400 g
olivový olej
150
ml
citron
3
ks
česnek
2
stroužky
koriandr
1
PL
mletý
tahini
2
ČL
pasta
sůl
olivový olej
sezamová semínka
chilli sušené
paprika červená
čekanka
listy
pita
1 Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte. Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby. Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.