Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horký hummus se sezamovými semínky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5684 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 620 g
Tuky 208 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

cizrna 3 konzervy
po 400 g
olivový olej 150 ml
česnek 2 stroužky
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
tahini 2 ČL
pasta
sůl
olivový olej
sezamová semínka
chilli sušené
čekanka
listy

Postup

1

Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte.

2

Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby.

3

Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...