Hummus s křupavou cizrnou

Hummus s křupavou cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3536 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 450 g
Tuky 98 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!

Suroviny

cizrna 800 g
v konzervě, scezená, propláchnutá, osušená
2 PL
sezamová pasta tahini
česnek 1 stroužek
drcený
citronová štáva 80 ml
olivový olej 60 ml
sůl mořská
pepř
drcený
řeřicha
lze nahradit koriandrem, k podávání
citron
k podávání
italské tyčiky grissini k podávání
Na křupavou cizrnu
olej
na smažení
mouka rýžová 50 g
koriandr mletý 2 ČL
400 g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá, okapaná
paprika uzená 2 ČL

1 Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.

2 Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni. Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi. Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova. Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.

3 Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit