Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!
Suroviny
sterilovaná cizrna
800
g
scezená, propláchnutá, osušená
tahini
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
citronová štáva
80
ml
olivový olej panenský
60
ml
sůl mořská
pepř
drcený
řeřicha
nebo koriandr k podávání
citron
k podávání
tyčinky
grissini k podávání
Na křupavou cizrnu
olej
na smažení
mouka rýžová
50
g
koriandr mletý
2
ČL
sterilovaná cizrna
400
g
paprika uzená
2
ČL
1 Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.
2 Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni. Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi. Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova. Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.
3 Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.