Hummus s křupavou cizrnou

Hummus s křupavou cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3536 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 450 g
Tuky 98 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!

Související recepty

Suroviny

cizrna 800 g
v konzervě, scezená, propláchnutá, osušená
2 PL
sezamová pasta tahini
česnek 1 stroužek
drcený
citronová štáva 80 ml
olivový olej 60 ml
sůl mořská
pepř
drcený
řeřicha
lze nahradit koriandrem, k podávání
citron
k podávání
italské tyčiky grissini k podávání
Na křupavou cizrnu
olej
na smažení
mouka rýžová 50 g
koriandr mletý 2 ČL
400 g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá, okapaná
paprika uzená 2 ČL

1 Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.

2 Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni. Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi. Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova. Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.

3 Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit