Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1808 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 159 g
Tuky 88 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!

Související recepty

Suroviny

scezená, propláchnutá, osušená
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej panenský 60 ml
sůl mořská
pepř
drcený
řeřicha
nebo koriandr k podávání
k podávání
tyčinky
grissini k podávání
Na křupavou cizrnu
olej
na smažení
mouka rýžová 50 g
koriandr mletý 2 ČL
paprika mletá uzená 2 ČL

Postup

1

Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.

2

Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni.

3

Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi.

4

Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova.

5

Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.

6

Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín