Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!
Suroviny
cizrna vařená
800
g
scezená, propláchnutá, osušená
tahini
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
citronová šťáva
80
ml
olivový olej panenský
60
ml
sůl mořská
pepř
drcený
řeřicha
nebo koriandr k podávání
k podávání
tyčinky
grissini k podávání
Na křupavou cizrnu
olej
na smažení
mouka rýžová
50
g
koriandr mletý
2
ČL
cizrna vařená
400
g
paprika mletá uzená
2
ČL
Postup
1
Suroviny až po sůl a pepř rozmixujte dohladka či tak, jak máte chuť, osolte a opepřete, podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.
2
Na křupavou cizrnu rozehřejte v nepřilnavé pánvi asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni.
3
Mouku, sůl a mletý koriandr smíchejte v misce. Vsypte cizrnu a obalte ji ve směsi.
4
Po dávkách smažte cizrnu 4–5 minut dokřupava a dozlatova.
5
Osušte na papírových utěrkách, osolte, opepřete a poprašte paprikou.
6
Hummus dejte do nádoby, z níž ho chcete podávat, posypte cizrnou, zakapejte olejem, posypte řeřichou/koriandrem a podávejte s citronem a tyčinkami grissini.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů )
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů )
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )