Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečená pizza s kozím sýrem

Vůbec nemusíte zapínat troubu. Jednoduché, přesto vysloveně nevšední jídlo. Samé delikátní chutě.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 4 ks čtverhranného světlého pečiva (například focaccia nebo ciabatta, koupíte v supermarketech i větších pekařstvích)
    • 200g sklenici marinovaných grilovaných červených a zelených paprik v oleji (třeba značky Rolnik nebo Sacla)
    • 3 lžíce pesta
    • 80 g řeřichy
    • 100 g měkkého kozího sýra
    • hrst černých oliv

Příprava jídla

1. Všechno pečivo podélně rozpulte. Nechte okapat papriky, ale olej nechte stranou. Na řeznou stranu chleba rozdělte lžíci pesta a rozetřete.

2. Na půlky chleba rozložte papriky i řeřichu a rozdrobte kozí sýr. Zbylou lžíci pesta rozmíchejte s olejem z paprik a vzniklou směsí zakápněte všechny ,pizzy‘. Navrch rozložte olivy, rozkrájejte na dílky a podávejte.

Tip apetitu
Čerstvý kozí sýr St. Pierre se čtyřmi druhz pepře či pažitkou má tvar válečku a snadno ho nakrájíte na kolečka (100 g asi za 60 Kč, např. Carrefour). Fantastický dezertní kozí sýr Doral je bio! (100 g za cca 55 Kč, prodávají prodejny zdravé výživy)
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.12
Obrazek uzivatele
Je to výborné a rychlé, můžu vřele doporučit. Kozí sýr lze nahradit i jiným podle chuti, ale kozí je jemný a delikátní. Chutnalo to i manželovi, který se "podezřelým" sýrům vyhýbá.

Přidat komentář