
Uživatelský
recept
recept
Svěží moučník s tvarohem a džusovou želatinou
Popis receptu:
Výborné , super , jednoduché a hezky vypadá
Autor: Pavla Gondeková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Korpus:
3 celá vejce,
1 sklenice cukru,
1 sklenice oleje,
1 sklenice vlažné vody,
2 sklenice pol. mouky,
kakao, celý prášek do pečiva
Náplň:
2 tvarohy,130 g cukru, máslo - já ho nedávám
Poleva :
1/2 litru 100% pomerančového džusu, 2 lžíce cukru, 1 vanilk. pudink
Příprava jídla
Nejdříve uděláme korpus :
Na menší plech odměřovat menší skleničky.
Na větší plech větší skleničky.
To aby nebyl korpus moc vysoký. Minule jsem měla korpus zbytečně vysoký.
Upečeme korpus.
Uděláme si náplň . Někdo dává 250 g změklého másla , já ne. To raději 3 tvarohy.
Smíchám jen tvarohy a cukr. Namažu na vychladlý korpus.
Poleva:
Buď z 1/2 litru 100% pomerančového džusu a 1 pudink nebo z 1 litru 100 % pomerančového džusu , ale 2 pudinky.
Klasicky uvaříme pudink, jen místo mléka dáme džus.
Polejeme moučník a dáme do ledničky.
Je to výborné. Svěží a hezky to vypadá.
Přidat komentář