0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zimní zabaglione
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 170 g
Tuky 218 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbyla vám nedopitá láhev marsaly nebo sladkého sherry? Šup s ní do moučníku, bude přímo božský!

Suroviny

žloutek 4 ks
třtinový cukr 100 g
víno bílé 100 ml
sladší
marsala 100 ml
lze nahradit sladkým sherry
smetana ke šlehání 285 ml
Na základ
200 g
vánočka lze nahradit panettone s odkrojenou kůrkou
marsala 3 PL
lze nahradit sladkým sherry
třešně 425 g
kompotované, scezené, odpeckované
K podávání
kakao

1 Dejte do mísy žloutky a cukr a elektrickými metlami šlehejte dvě minuty, až krém zesvětlá a za metličkami se tvoří brázdy. Za stálého šlehání pramínkem vlijte nejprve víno a pak marsalu. Směs přelijte do středně velkého nepřilnavého kastrolu. Míchejte na nejnižším možném plameni asi 5–7 minut do zhoustnutí (krém by se měl chytat vařečky). Dejte do misky a nechte v chladničce odpočinout 45 minut, nebo nejlépe přes noc.

2 Plátky vánočky nebo panettone o síle asi 1,5 cm vyložte rozkládací dortovou formu tak, aby bylo celé dno dokonale pokryté; pečivo můžete na dno i napěchovat. Základ pokapejte marsalou a nechte ji vsáknout. Třešně osušte papírovou utěrkou, aby příliš nerozmočily základ. Rozpulte je a rozložte na základ z vánočky.

3 Ušlehejte smetanu a zlehka do ní zamíchejte připravený žloutkový krém. Pokud se tvoří žmolky, krátce prošlehejte šlehačem. Navrstvěte na třešně a uhlaďte – na povrchu můžete špachtlí udělat ozdobné vlnky.

4 Dejte do mrazáku asi na hodinu, až povrch zpevní. Pak překryjte potravinářskou fólií a v mrazáku uchovejte až jeden měsíc. Před podáváním vyndejte, odstraňte fólii a dortovou formu a nechte asi 2 hodiny v chladničce povolit. Jemně poprašte kakaem a podávejte nakrájené na výseče.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč