Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabouleh

Lahodný tabouleh
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 250 g kuskusu
    • 4 zralá rajčata, nadrobno nakrájená
    • ½ okurky, jemně nakrájené
    • svazek jarní cibulky, šikmo pokrájené
    • 40 g čerstvé petržele, nasekané
    • nastrouhanou kůru z 1 omytého citronu

    Na zálivku:
    • 6 lžic olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Kuskus připravte podle návodu. Přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu, petržel a citronovou kůru. Suroviny na zálivku smíchejte a přelijte jimi kuskus. Dobře promíchejte a podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným masům.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím, uveďte znovu kolik se do salátu přidává petrželové natě. V receptu je to nezřetelné - 40g nebo 400 g... můžete to opravit? Děkuji Herinková
Obrazek uzivatele
Někde jsem četla, že v Maroku se dělá tento salát pouze z Bulguru ( drcené pšenice), velkého množství zelené petrželky plus olivový olej a sůl. Odkud pochází Vaše verze Tabouleh? Děkuji za odpověď. Zdraví Dana Herinková
Obrazek uzivatele
Vyzkoušela jsem a nemá to chybu. Petrželky bych se vůbec nabála, dá tomu tu správnou chuť. /plně njevíc jsem si pochutnala druhý den, kdy se všechny přísady kráásně propojily. Mňam!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.14
Obrazek uzivatele
Výborné, lehké, jen opatrně s citrónovou kůrou. Nastrouhala jsem tam jen 1/4 uvedeného množství a ve výsledku to i přesto bylo intenzivní. Ale možná je to tím, že jinak c.k. vynechávám u všech receptů...;-)

Přidat komentář