Kouzlo tohoto taboulehu spočívá v zálivce – obyčejný fenykl a quinou promění v něco, co nemůžete přestat jíst. Je to zároveň sladké, nakyslé, kořeněné... Když o tom tak přemýšlíme, uvařte rovnou dvojnásobné množství. Tohoto taboulehu není nikdy dost!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200°C. Fenykl dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte jej olejem, javorovým sirupem, osolte a opepřete, promíchejte a dejte péct na 20–25 minut, dokud nezezlátne.
2 Quinou propláchněte a přesypte do hrnce, zalijte ji 375 ml vody, přiveďte k varu, ztlumte plamen a zvolna vařte doměkka, zhruba 15 minut. Bylinky nasekejte nadrobno, část jich ponechte v celku na ozdobení.
3 Na zálivku promíchejte v míse všechny ingredience, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte quinou, bylinky, fenykl, zrníčka granátového jablka a promíchejte. Rozdělte na talíře, ozdobte odloženými lístky thajské bazalky a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů)