0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 177 g
Tuky 30 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo tohoto taboulehu spočívá v zálivce – obyčejný fenykl a quinou promění v něco, co nemůžete přestat jíst. Je to zároveň sladké, nakyslé, kořeněné... Když o tom tak přemýšlíme, uvařte rovnou dvojnásobné množství. Tohoto taboulehu není nikdy dost!

Suroviny

malé puky, na listy a na silnější proužky
olivový olej 1 PL
javorový sirup 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
quinoa 190 g
bílá
bazalka 2 hrnky
thajská + na ozdobení
koriandr čerstvý 2 hrnky
vyloupaná zrnka
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
citronová šťáva
z 1/2 citronu
50 ml
sirup z granátového jablka (melasa)
koření sumah 1 špetka
římský kmín 1 špetka
mletý
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno (nemusí být)
olivový olej

1 Troubu předehřejte na 200°C. Fenykl dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte jej olejem, javorovým sirupem, osolte a opepřete, promíchejte a dejte péct na 20–25 minut, dokud nezezlátne.

2 Quinou propláchněte a přesypte do hrnce, zalijte ji 375 ml vody, přiveďte k varu, ztlumte plamen a zvolna vařte doměkka, zhruba 15 minut. Bylinky nasekejte nadrobno, část jich ponechte v celku na ozdobení.

3 Na zálivku promíchejte v míse všechny ingredience, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte quinou, bylinky, fenykl, zrníčka granátového jablka a promíchejte. Rozdělte na talíře, ozdobte odloženými lístky thajské bazalky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč