Kuskusu věnujte lásku – promíchávejte ho rukama a dejte mu čas nasát všechny chutě i vůně. Přijme je z rajčat, oleje, citronové šťávy a soli; voda do něj patří až nakonec! Tabouleh je výborný jako předkrm nebo příloha ke kuřeti či rybě.
Suroviny
Postup
Kuskus dejte do větší mísy, osolte a zalijte olivovým olejem, stranou si nechte asi jednu lžíci. Promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna.
Nechte 5–10 minut odležet a mezitím si najemno nakrájejte cibuli, rajčata na kostičky nebo kolečka a petrželku nahrubo nasekejte.
Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte. Potom přidejte citronovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou.
Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu. Pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte. Načechrejte vidličkou, přilijte zbývající olej a dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na piknik: 8 receptů do trávy(8 receptů )
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
Komentáře
Tabouleh byl, s prominutím, velký propadák. Horší jsem neměla.