Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Osvěžující tabouleh

Osvěžující tabouleh

4.5/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 188 g
Tuky 95 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskusu věnujte lásku – promíchávejte ho rukama a dejte mu čas nasát všechny chutě i vůně. Přijme je z rajčat, oleje, citronové šťávy a soli; voda do něj patří až nakonec! Tabouleh je výborný jako předkrm nebo příloha ke kuřeti či rybě.

Suroviny

kuskus 100 g
sůl
vyzrálá
olivový olej 100 ml
petrželka svazek
máta svazek
jemně nasekaná
podle chuti a velikosti citronu

Postup

1

Kuskus dejte do větší mísy, osolte a zalijte olivovým olejem, stranou si nechte asi jednu lžíci. Promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna.

2

Nechte 5–10 minut odležet a mezitím si najemno nakrájejte cibuli, rajčata na kostičky nebo kolečka a petrželku nahrubo nasekejte.

3

Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte. Potom přidejte citronovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou.

4

Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu. Pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte. Načechrejte vidličkou, přilijte zbývající olej a dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

18.08.2020 18:56

Tabouleh byl, s prominutím, velký propadák. Horší jsem neměla.

Apetit magazín