Osvěžující tabouleh

Osvěžující tabouleh

3.7 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 188 g
Tuky 95 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskusu věnujte lásku – promíchávejte ho rukama a dejte mu čas nasát všechny chutě i vůně. Přijme je z rajčat, oleje, citronové šťávy a soli; voda do něj patří až nakonec! Tabouleh je výborný jako předkrm nebo příloha ke kuřeti či rybě.

Suroviny

kuskus 100 g
sůl
cibule červená 1 ks
rajčata 6 ks
vyzrálá
olivový olej 100 ml
petrželka svazek
máta svazek
jemně nasekaná
citronová štáva 1 ks
podle chuti a velikosti citronu
med 1

Kuskus dejte do větší mísy, osolte a zalijte olivovým olejem, stranou si nechte asi jednu lžíci. Promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna. Nechte 5–10 minut odležet a mezitím si najemno nakrájejte cibuli, rajčata na kostičky nebo kolečka a petrželku nahrubo nasekejte. Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte. Potom přidejte citronovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou. Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu. Pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte. Načechrejte vidličkou, přilijte zbývající olej a dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.

Komentáře

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit