Brokolicový tabouleh

Brokolicový tabouleh

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 949 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 108 g
Tuky 15 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.

Suroviny

brokolice 800 g
nakrájená nahrubo
sůl vločková 1 ČL
pepř 0.5 ČL
čerstvě mletý
petrželka 2 hrnky
hladkolistá, nasekaná nadobno + pár lístku na ozdobení
máta 1 hrnek
nasekaná nadrobno + navíc k podávání
boby 300 g
mražené boby zahradní – spařené, oloupané
okurka 1 ks
na velmi tenké plátky
chilli paprička 1 ks
zelená, na tenká kolečka
Na zálivku
hummus 60 g
kupovaný nebo domácí (viz Něco navíc)
voda 2 PL
citronová štáva 2 ČL
pepř
čerstvě mletý

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.

2 Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.

NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit