Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicový tabouleh
Brokolicový tabouleh
ZDROJ: Brokolicový tabouleh
sdílet:

Brokolicový tabouleh

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 949 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 108 g
Tuky 15 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.

Suroviny

nakrájená nahrubo
sůl vločková 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
petrželka 2 hrnky
nadobno + na ozdobení
máta 1 hrnek
nadrobno + k podávání
boby 300 g
mražené boby zahradní – spařené, oloupané
na jemné plátky
zelená, na tenká kolečka
Na zálivku
kupovaný nebo domácí (viz Něco navíc)
voda 2 PL
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.

2

Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.

NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín