Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.
Suroviny
Postup
Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.
Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.
NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.