Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicový tabouleh

Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Vaření 0:02
Salát

Ingredience

    • 800 g brokolicových růžiček, nakrájených nahrubo
    • 1 lžička vločkové soli
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • 2 hrnky hladkolisté petržele, nasekané nadrobno + pár lístků na ozdobení
    • 1 hrnek mátových lístků, nasekaných nadrobno + navíc k podávání
    • 300 g mražených bobů zahradních, spařených a oloupaných
    • 1 salátová okurka, nakrájená na velmi tenké plátky
    • 1 zelená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka

    NA ZÁLIVKU

    • 60 g kupovaného hummusu nebo domácího (viz Něco navíc)
    • 2 lžíce vody
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.

2 Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.

NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tabouleh s pečeným květákem

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Klasický tabouleh

REKLAMA

Přidat komentář