
Brokolicový tabouleh
Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.
Ingredience
- 800 g brokolicových růžiček, nakrájených nahrubo
- 1 lžička vločkové soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 2 hrnky hladkolisté petržele, nasekané nadrobno + pár lístků na ozdobení
- 1 hrnek mátových lístků, nasekaných nadrobno + navíc k podávání
- 300 g mražených bobů zahradních, spařených a oloupaných
- 1 salátová okurka, nakrájená na velmi tenké plátky
- 1 zelená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka
- 60 g kupovaného hummusu nebo domácího (viz Něco navíc)
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky citronové šťávy
- čerstvě mletý pepř
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.
2 Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.
NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.
Přidat komentář