Brokolicový tabouleh

Brokolicový tabouleh

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 949 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 108 g
Tuky 15 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd do krabičky.

Suroviny

brokolice 800 g
nakrájená nahrubo
sůl vločková 1 ČL
pepř 0.5 ČL
čerstvě mletý
petrželka 2 hrnky
hladkolistá, nasekaná nadobno + pár lístku na ozdobení
máta 1 hrnek
nasekaná nadrobno + navíc k podávání
boby 300 g
mražené boby zahradní – spařené, oloupané
okurka 1 ks
na velmi tenké plátky
chilli paprička 1 ks
zelená, na tenká kolečka
Na zálivku
hummus 60 g
kupovaný nebo domácí (viz Něco navíc)
voda 2 PL
citronová štáva 2 ČL
pepř
čerstvě mletý

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience v misce a dejte stranou.

2 Brokolici nasekejte v robotu na kousky velikosti rýže. Vhoďte je do vroucí osolené vody a krátce spařte, potom sceďte a dejte do ledové vody, brokolice tak zůstane krásně zelená a křupavá. Sceďte a nechte vykapat. Dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte petržel, mátu, boby, větší část okurky a polovinu zálivky. Promíchejte, rozdělte na talíře, ozdobte zbylou okurkou, lístky bylinek, zbylou zálivkou a chilli papričkou.

NĚCO NAVÍC
Hummus si snadno připravíte i doma, stačí rozmixovat vařenou cizrnu, sezamovou pastu tahini a ochutit drceným česnekem, solí, pepřem, kapkou olivového oleje a citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit